4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Okullara çevre ödülü

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 4. Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında “Benim Parkım Stant Açılışı ve En Yeşil Okul Ödül törene katıldı.

Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında yapılan değerlendirmede çevre düzenlemesi yapan okullar arasından en güzel üç okul arasına Atatürk İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve Ticaret Lisesi girdi. Dereceye giren okullara ödül olarak okullarda kullanmak üzere saksı armağan edildi.

Ulupark’ta düzenlenen ödül törenine Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, İl Jandarma Komutanı Mürsel Şahin, Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve diğer kamu müdürleri katıldı.

Törende en güzel okul çevre düzenlemesi yapan okulların ödüllerini Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü verdi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törenden sonra parkların içerisinde kabuklu çerez yiyenlerin kabuklarını atmada kullanması için kese kağıdı dağıttı. Parkların ve oyun alanlarının korunması konusunda herkesin daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Ergün, özellikle yetişkinlerin çocuklara örnek olması gerektiğini belirti. Başkan Ergün şöyle dedi; “Oyun alanları, parklar ve yeşil alanlar kentlerin akciğerleridir. Buralardan her kentlinin faydalanması için herkesin daha dikkatli ve itinalı hareket etmesi gerekmektedir. Özellikle park içlerinde kabuklu yiyecek tüketilmesi konusunda halkımızın daha dikkatli olması lazım. Bugünden itibaren kentin çeşitli noktalarında kabuklu yiyeceklerin kabuklarının atılması için atık kağıdı dağıtacağız. Bu hassas konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 18:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?