30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Okullara kitap desteği

"Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde Kırkağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile çevre belde belediyeleri tarafından temin edilen çok sayıda kitap, ihtiyaç duyan okullara teslim edildi. 

"Türkiye Okuyor" kampanyasıyla ilgili bir süre önce Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez başkanlığında bir toplantı yapılmış, Kırkağaç merkez, kasaba ve köylerdeki okullara verilmek üzere 100 temel eserden 135 takım kitap alınmasına karar verilmişti. Bu kapsamda yapılan çalışma sonucu, 2 ve 3. sınıflar için 40 takım, 4 ve 5. sınıflar için 40 takım, 6, 7 ve 8. sınıflar için 40 takım, liseler için de 15 takım kitap temin dildi. Söz konusu kitaplar, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara teslim edildi. Yaklaşık 6 bin YTL olan kitap bedellerini, Kırkağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kırkağaç, Bakır, İlyaslar, Karakurt ve Gelenbe belediyeleri karşıladı. 

Kaymakam Aykut Pekmez başkanlığında çalışmayla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kaymakamlık'ta yapılan toplantıyla ilgili açıklama yapan Pekmez, "Toplumda okuma bilinci oluşturarak kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, öğrencilerimizin okul ve halk kütüphanelerine rahat ulaşabilmelerini sağlamak istiyoruz. Okumanın önemi kişilere çocuk yaşta anlatılarak zihinlerinde yer etmesi sağlanmalıdır. " dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 13:53:36
Güncelleme :29 Nisan 2008 Salı 13:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?