7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Olaylı gecekondu yıkımı

Manisa’nın Kuşlubahçe semtinde bulunan Spil Mahallesi’nde, önceden tespit edilen 4 gecekondunun yıkımı olaylı geçti. Belediye ekiplerine ve polise zorluk çıkaran vatandaşlar ile polis arasında çıkan arbedede 4 kişi gözaltına alındı.

Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy’un nezaretinde çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat polisleriyle birlikte sabah saatlerinde yıkımın gerçekleştirileceği Spil Mahallesi’ne gitti.

Önceden tespit edilen İzci, Çicek, Kuğu ve Gönül sokaklardaki Emin Akgün, Şinasi Taştan, Mehmet Duman ve Emin Akgün’e ait kaçak yapıların yıkımına başlandı. Bu sırada gece kondu sahiplerinin direnişi ile karşılaşan ekipler zor anlar yaşarken, polis yıkım ekiplerinin güvenliğini sağlamaya çalıştı. İmar İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü Yıkım Şefleri Mahmut Ziya Karataş, Ali Dilşen, Saniye Örenli ve Sıdıka Uluer de yıkımlar sırasında zor anlar yaşadı. Binaların çatı katına çıkan kadınlar, görevlilerin üzerine tuğla ve kiremit fırlattı. Kenan Elitaş isimli ev sahibi, "Benim evimi kesinlikle yıkamazsınız. Önce siz gidin daha önce kaçak konut yapanlarınkini yıkın" diyerek yıkımı engellemeye çalıştı. Bununla da kalmayan Elitaş, eşine, "Git benim silahımı getir" dedi.

Bu arada vatani görevlerinden izinli gelen Barış Karakoç ve Halit Elitaş isimli gençler, yıkımı görüntülemeye çalışan polis kameramanlarına saldırınca ortalık savaş alanına döndü. Polise ve yıkım ekiplerine saldırıda bulunan Kenan Elitaş, Barış Karakoç, Ali Elitaş ve Halit Elitaş gözaltına alındı.

Evlerinin yıkıldığını okulda ders yaparken öğrenen Şeriban Günce, koşarak evlerinin bulunduğu sokağa geldi. Günce, yıkımı kardeşleri ile birlikte gözyaşları arasında izledi. Polisin bu kararlığını gören diğer kaçak gecekondu sahipleri Mehmet ve Ümit Duman ise evlerini kendileri yıktı. Emin Akgün ise evini kendi yıkacağı için 15 gün süre istedi.

Yıkımı gerçekleştirilen kaçak yapıların alt katlarındaki imarlı konutlara zarar verilmemesi amacıyla yıkımlar kepçelerle değil asfalt delici aletlerle yapıldı.
Duvarlar ise balyozlarla yerle bir edildi.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 12:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?