4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Öldürülen polisin oğlu konuştu

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde öldürülen emekli polis memurunun oğlu Ümit A., katil zanlısının ırz meselesi yüzünden cinayeti işlediği yönündeki ifadesini yalanlayarak bunun iftira olduğunu öne sürdü.

Ahmetli İlçe Emniyet Amirliği'nden 2003 yılında emekli olan polis memuru Alaettin A. (53), geçen cumartesi günü kahvehanede bulunduğu sırada Hasan G. (63) isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü.

Katil zanlısı, Ahmetli Sağlık Ocağı'ndaki sağlık kontrolünün ardından çıkışta, "Bu bir ırz meselesidir. Yine olsa öldürürüm" şeklinde konuşmuştu. Hasan G.'nin bu sözlerine, öldürülen emekli polis memurunun oğlu Ümit A.'dan tepki geldi.

Ahmetli'de olayla iligili açıklama yapan Ümit A., "Babamı öldüren kişinin söylediği gibi olay kesinlikle bir ırz meselesi değil. Bu olayın öncesi 1998 yılına dayanıyor. Babam Ahmetli'de görevli iken yapılan bir operasyonda babamı öldüren şahıs usulsüz araba alımı ve satımı yaptığından dolayı tutuklanmıştı. Yapılan bu operasyondan babamı sorumlu tutan şahıs kinini uzun yıllar içinde biriktirerek bu olayı gerçekleştirdi. Yani şahsın dediği gibi konu kesinlikle ırz, namus meselesi değil. Bu söz, ölen bir insanın arkasından atılan iftiradır. Ahmetli'de kime sorulsa bu olayı size aynen bu şekilde anlatır. Yapılan bu yanlış açıklama acımızı bir kat daha artırmıştır."

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 16:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?