5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Öldürüp cenazesine katıldı

EMİNE ÇETİN'İN KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Alaşehir'de, esrarengiz bir biçimde işlenen cinayetle Emine Çetin'i (17) öldürdüğünü itiraf eden Kazım B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alaşehir F Tipi Cezaevine gönderildi.

İbrahim Çetin'e ait markette altı yıldır çalışan Kazım B. (26), geçen Cuma günü saat 18.00 sıralarında marketin üst katında bulunan dedesinin evine dinlenmek amacıyla çıkan Emine Çetin'in arkasından eve geldi. İddiaya göre Emine'ye beraber olma teklifinde bulundu. Emine de, "Kazım abi, yapma git" dedi. Kazım da ısrarcı olunca Emine mutfağa kaçtı. Kalasla Emine'ye vurmaya çalıştı. Emine direnip kaçtı. Daha sonra salonda bulunan ütü ile başına vurdu, tülbentle boğmaya çalıştı. Daha sonra mutfaktan getirdiği meyve bıçağı ile vücudunun değişik yerlerinden on kez bıçakladı. Ardından hiçbir şey olmamış gibi markete gelip çalışmaya devam etti. İftar yaklaşınca İbrahim Çetin'in yeğeni Mustafa, Emine'yi çağırmaya gitti. Mustafa'nın çığlığı ile beraber ağabey Musa ve tüm çalışanlarla beraber Kazım da eve çıktı. Ondan sonra ortadan kaybolan Kazım bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi olay yerine geldi. Markette çalışanlarla beraber karakola götürüldü ve ifadesi alındı. Şüphe uyandırmayan Kazım tüm çalışanlar gibi serbest bırakıldı. Cumartesi akşamı tekrar ifadesi alınan Kazım bir süre sonra tekrar serbest bırakıldı. Pazar günü gece tekrar gözaltına alınan Kazım bir daha bırakılmadı ve Pazartesi günü suçunu itiraf etti. Kazım, akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Suçunu itiraf eden Kazım B. ifadesinde, "Emine'nin annesine dinlenmeye çıkıyorum dediğini duydum. Bir süre sonra eve çıktım. Emine'ye beraber olma teklifinde bulundum, ancak karşı koyunca boğuşmaya başladık. Ondan sonra sopayla, ütüyle vurdum. Boğazını tülbentle sıktım daha sonra bıçakladım" dedi.

CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞ

Tüm bu olaylardan sonra hiçbir şey olmamış gibi cenaze törenine de katılan Kazım B., altı yıldır yanında çalıştığı market sahibi İbrahim Çetin ve Yıldız Çetin'i hayretlere düşürdü. Baba İbrahim Çetin, "Nasıl yapar bu şerefsizliği nasıl yapar. Bu adam bizim soframızda altı yıl yemek yedi. Böyle bir şey hiç tahmin etmiyorduk. Çocuğumuz gibi bir şeydi. Bunu nasıl yapar, hayret bir şey, benim bir tane yavrumu elimden aldı gitti, uçurdu" diye yakındı. Yıldız Çetin de, "Nasıl yapmış onu anlamıyorum. Ne istemiş benim çocuğumdan bilemiyorum" şeklinde konuştu.

KAZIM'IN YAKINLARI "ASLA YAPAMAZ,YÖNLENDİREN VAR" İDDİASINDA BULUNDU

Cinayeti işlediği iddia edilen Kazım B.'nin dayısı Süleyman A. (46), "Kazım'ın bu işi kesinlikle yapacağına inanmıyoruz, yapacak bir çocuk değil. İnşallah Ankara'ya kimyasal incelemeye giden raporla temiz gelecek, suçsuzluğu kanıtlanacak, esas suçlu da meydana çıkacak" dedi. Kazım'a sonuna kadar güvendiklerini anlatan Süleyman A., şunları söyledi: "Bu olayı yapmadığına eminiz. İçimiz rahat yapacağına da hiç inanmıyoruz. Kazım karıncayı incitecek bir çocuk değil. Annesi babası perişan bir durumda. Çünkü çocuklarının o olayı yapmayacaklarını biliyorlar. O çocuğu (Emine'yi) kendisi büyüttü. Kardeşi gibi görüyordu o çocuğu, o yüzden o olayı düşüneceğine hiç ihtimal vermiyoruz. İnşallah esas gerçeklerde ortaya çıkar çocuğumuzun da suçsuzluğu kanıtlanır. Bunu bekliyoruz. Bir an önce bunlarda raporlar çıktıktan sonra belli olacak. Kazım'ın bu işi yapmayacağına inanıyorum. Bu işin zanlısı Kazım değil."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir yaptığı basın açıklamasında, "Alaşehir ilçe emniyet müdürümüz ve merkezden de asayiş şube müdürümüz üç gündür geceli gündüzlü mesaiden sonra tüm ekipleriyle birlikte bu işi çözdü. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Kutluyorum. Çünkü failin ortada kalması bizler için son derece üzücü bir olay olacaktı. Öncelikle kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum, aileye sabır diliyorum. Polis camiası olarak acılarını paylaşıyoruz ama tabii ki elden bir şey gelmez. Biz faili bulmakla yükümlüyüz. Arkadaşlarımız avukat nezdinde zanlının ifadesini aldılar, suçunu itiraf etti" dedi.

Yetkili organlar tarafından adil yargılamasının yapılacağını anlatan Aydemir, sözlerine şöyle devam etti: "Zanlı yanlarında uzun süredir çalışan K.B., ailenin bağa gitmesiyle birlikte kızımızın dinlenme amaçlı babaannesinin evine çıkması neticesinde peşinden önce kamera kayıtlarını kapatması, sonrada yukarı çıkarak cinayeti işlemesini kendi ifadesiyle itiraf etmiş bulunuyor. Fail cinayetten sonra cenaze törenine de katılıyor. Çünkü olayın akabinde zaten işyerine geliyor. Tüm ekibimi kutluyorum görünmez

kahraman olan memur arkadaşlarımın gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle aileye ve tüm Alaşehirlilere geçmiş olsun diyoruz. Polis olarak her türlü faili meçhul olayın üstesinden geleceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Manisa'da görev yaptığımız dört buçuk yılda hemen hemen hiç faili meçhul olayımız olmadığını iftiharla söyleyebiliriz. Sadece Salihli'de çöp evde yaşayan bir bayanın faili meçhul olayı var. Bunun dışında tüm olayların faillerini belirleyip adli makamlara teslim ettik. Bu bir ekip işidir tüm arkadaşlarımı kutluyorum."

EMİNE ÇETİN'İN KATİL ZANLISI TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:15:01
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 13:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?