8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Ölen kocanın azizliği

Manisa'da tek çocuk annesi 73 yaşındaki Kudret Bayşu, süresi biten yeşil kart için yaptığı başvuruda, ölen eski eşinden üzerine kayıtlı 5 çocuğu daha olduğunu öğrenince şaşkına döndü.
Bayındırlık Mahallesi Yukarı Sokak 45 numaralı evde kuması olan Şefika Karadaş ile birlikte yaşayan Kudret Bayşu, sağlık sorunları nedeniyle yeşil kart alabilmek için ilgili makamlara başvuruda bulundu. Nüfus Müdürlüğü'nden çıkarttığı nüfus kayıt örneğinde 6 çocuk annesi olduğunu ve çocuklarından birinin sigortalı olarak çalıştığını, bu nedenle yeşil kart verilemeyeceğini öğrenen yaşlı kadın adeta şok oldu. Yüzünü bile görmediği başka bir kadından olan çocuklar yüzünden yeşil kart güvencesinden mahrum kalan Bayşu, "Yaklaşık 50 yıl önce Kars'ta bulunduğum yıllarda Emir Bayşu isimli adamla evlendim. 4 yıl sonra bir oğlumuz oldu. İsmini İsmet koyduk. Eşim kumar oynadığı ve içki içtiği için anlaşamıyorduk. Bir gün eşim oğlumuzu da alarak evden kaçtı. Nereye gittiğini bile bilmeden 6 yıl onu bekledim. Geri dönmeyince Nusret Karadaş ile evlendim. Çocuğum olmayınca kocam Şefika'yı üzerime kuma getirdi. Daha sonra ailece Manisa'ya göç ettik" dedi.
Daha sonra İstanbul'da olduğunu öğrendiği eşi Emir Bayşu'nun dini nikahlı olduğu bir kadınla yaşadığını belirten Kudret Bayşu, "Eşim benden sonraki kadından 5 çocuk daha dünyaya getirmiş. Nüfus kayıt örneğine göre öz oğlum olan 52 yaşındaki İsmet Bayşu'nun dışında şu anda ölü olduğu yazan Yosma, Mehrinas, Zilfi, Bahattin ve Fethi olmak üzere 2 kız ve üç oğlum daha görünüyor. Demek ki eski ölen eşim bana resmi nikah yapmış ve benden olmayan çocukları da benim üzerime kaydettirmiş. Kendisi 7 yıl önce ölmüş. 50 yıldır ne eski kocamı ne de öz oğlumun yüzünü görmedim. Diğer 5 çocuğu ise hiç tanımıyorum. Şimdi oğlanlardan 46 yaşındaki Bahattin Bayşu'nun sigortalı olarak çalışması nedeniyle benim yeşil kart işlemlerim yapılamıyor. Hiç tanımadığım, yüzünü bile görmediğim kişiler yüzünden dünyam karardı, sosyal güvenceden mahrum kaldım. Onlar keşke benim çocuklarım olsaydı da yalnız kalmasaydım. Ama şu anda yalnızım. Sırtım ağrıyor, her gün hastalanıyorum. Üç ayda bir aldığım yaşlılık maaşımla geçinmeye çalışıyorum. Beni duyan yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 18:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?