5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Olmayan motosiklete trafik cezası

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Çıkrıkçı Köyü'nde yaşayan 37 yaşındaki İbrahim Korkmaz'a, hiç motosikleti olmamasına rağmen üç yıldır vergi borcu ve trafik cezası tebliğ ediliyor. Her seferinde itiraz eden Korkmaz, "Antalya'da yaşayan bir kişiyle isim benzerliği olduğu için cezalar sürekli bana geliyor, bıktım artık" dedi.

Turgutlu İlçesi'ne bağlı Çıkrıkçı Köyü'nde çiftçilik yapan İbrahim Korkmaz'a üç yıldır, hiç motosikleti olmamasına rağmen vergi borcu ve trafik cezası tebliğ ediliyor. Belgeleri görünce şaşkına dönen Korkmaz, Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'ne gidip konu hakkında bilgi istedi. Yapılan incelemede, Antalya'da yaşayan İbrahim Korkmaz'a ait 07 LM 245 plakalı motosiklete kesilen cezanın Turgutlu'daki İbrahim Korkmaz'a geldiği ortaya çıktı.

Hatanın tespit edilmesine rağmen halen trafik cezası ve vergi borcu gelmesine anlam veremediğini belirten Korkmaz, "Baba isimlerimiz de aynı. Ancak kimlik numaralarımız farklı. Buna rağmen cezalar bana geliyor. Bıktım artık; köyde alay konusu oldum. Hayatımda hiç motosikletim olmadığı gibi kullanmayı da bilmiyorum. Üç yıldır bin TL'ye yakın ödeme yapılması gereken evrak geldi. Vergi dairesine gidip itiraz ediyorum sonra tekrar geliyor. Bu durumun düzeltilmesini istiyorum
 

...
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 16:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?