3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Ömer öldü vali harekete geçti

Sulama kanalında boğulan 7 yaşındaki Ömer Mertsoylu’nın acılı ailesini ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç, DSİ’ye ait kanalların çevresinin kapatılması için talimat verdi.

Önceki gün evlerinin önünden geçen sulama kanalına düşerek boğulan Ömer Mertsoylu’nun cesedi, dün dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı. Manisa’da ve Barbaros mahallesinde büyük üzüntüye neden olan olayın ardından bugün Vali Celalettin Güvenç; Devlet Su İşleri İl Müdürü Bilgin Telek, Sivil Savunma İl Müdürü Bekir Şen ve İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ile birlikte söz konusu mahalleye giderek incelemelerde bulundu.

Ömer Mertsoylu’nun suya düştüğü noktada ve sulama kanalı civarında gözlem yapan Vali Celalettin Güvenç, DSİ İl Müdürü Bilgin Telek’ten bilgi aldı. Sulama kanalarının yerleşim birimlerinin içinde kalan 12 kilometrelik kısmının çevresinin kapatılabileceğini belirten Bilgin Telek, kanalların üstünün kapatılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Vali Celalettin Güvenç gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, soruna neşter vurmak için hemen harekete geçtiklerini söyledi. Fizibilite çalışması yapılacağını belirten Vali Güvenç, belediye ve DSİ işbirliğiyle yerleşim alanları içinde kalan 12 kilometrelik bölümün tel örgüyle kapatılacağını söyledi.

ÇOÇUKLARI OLİMPİK HAVUZA GÖNDERİN

Vali Güvenç daha sonra Ömer Mertsyolu’nun evine giderek acılı aileye başsağlığı diledi. Baba Ahmet Mertsoylu’yla bir süre sohbet eden Vali Güvenç, mahalle sakinlerinin de konuyla ilgili sıkıntılarını dinledi. Vali Güvenç, “Sizler için buradayız. Sorunu çözmek için elimizden geleni yağacağız. Ayrıca anne ve babaların da daha bilinçli olması gerekiyor. Çocuklarınızın kanallarda yüzmesine izin vermeyin. Olimpik havuza gönderin ücretsiz yüzsünler. Biz bu konuda her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

Öte yandan Ömer Mertsoylu’nun cenazesi bugün saat 10.00’da ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:33:15
Güncelleme :29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?