4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ömer'den geriye terlikleri kaldı

Manisa'da, dün akşam saatlerinde kaybolan 7 yaşındaki Ömer Mertsoylu, boğulduğu tahmin edilen sulama kanalında saatlerdir aranıyor.

Barbaros Mahallesi Küme Evleri'nde yaşayan Mertsoylu çiftinin oğlu Ömer, dün saat 21.00 sıralarında kayboldu. Ömer'i bulmak için mahalle sakinleri, emniyet ekipleri seferber oldu. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Ömer'i en son gören Belediye Park Bahçe Sulama ekibinde görevli Bayram Şahin'in ifadesinden yola çıkarak kaybolduğu ve en son görüldüğü bölgelerde projektörlerle sabaha kadar arama yaptı. Çocuğun 4441 Sokak'taki evinin önünden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına düştüğü tahmin ediliyor.

Ömer'in terliklerinin sulama kanalında bulunması, boğulduğu yönünde şüpheleri artırdı. Mahalle sakinleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri de Ömer'in evinin bulunduğu bölgedeki sulama kanalında arama yaptı. Saatler süren arama çalışmalarında henüz bir sonuca ulaşılamadı. Babası Ahmet Mertsoylu, Ahmet Bedevi İlköğretim Okulu 2. sınıfa giden oğlundan geriye kalan terlikleri bir an olsun elinden bırakmadı. Suyun içinde bulunan terliklerin oğluna ait olduğunu belirten Ahmet Mertsoylu, "Dün gece 21.00'den beri arıyoruz. Bakmadığımız yer kalmadı. Dua ediyorum sağ bulunması için, ondan geriye kalan tek şey terlikleri" diyerek ağladı.

Bazı mahalle sakinleri üstü ve çevresi açık olan kanalda her yıl boğulma olayları yaşandığını belirterek, yetkililere tepki gösterdi. Kanalın çevresinde oynayan çocukların ve yetişkinlerin boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, belediye yetkililerinden bir an evvel kanalın çevresini kapatmasını istedi. Sivil Savunma Müdürü Bekir Şen de olay yerine gelerek arama çalışmalarını takip etti. Sivil savunma ekipleriyle vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Vatandaşlar dalgıç ekibinin gelmemesine tepki gösterirken, İzmir'den gelen takviye dalgıç ekibi de öğle saatlerinde arama çalışmalarına başladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 14:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?