30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Önder Sav'a kızdı, isifa etti

Akhisar ilçesininin eski belediye başkanlarından olan Bülent Ciğeroğlu, CHP Genel Sekreter Önder Sav'ın sözlerine tepki göstermek amacıyla CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

1989-1994 yılları arasında SHP'den Akhisar Belediye Başkanlığı görevini yapan, 2004 yılında CHP'den tekrar belediye başkanı adayı olan Bülent Ciğeroğlu, istifasıyla ilgili Paşa mahallesi 13. sokaktaki bürosunda basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Sekreter Önder Sav'ın sözleri üzerine eşi Müjgan Ciğeroğlu ile birlikte CHP'den istifa ettiğini açıklayan Bülent Ciğeroğlu, "CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yüzde 99'ü müslüman olan ülkemizde Peygamberimiz (sav) ve hac için sarfettiği sözler, 'Dinleniyorum' diye ortalığı birbirine katması, CHP'den eşimle birlikte istifamızın bardağı taşıran son damlası oldu. Siyasete devam edebilirim. Son aylarda Akhisar'da yapılan dedikoduların hiçbiri doğru değil. Hiçbir siyasi partiden teklif almadım. Hiçbir kimse ile görüşmedim." dedi.

Akhisar'ın AK Partili Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın hiçbir sivil toplum örgütüne başvurmadan karar aldığını ve bu tavrını tasvip etmediğini belirten Bülent Ciğeroğlu, "Sayın Başkan, benim zamanımda 15. cm. olarak dökülen asfaltı sökerek yerine taş döşetmeye başlamıştır. Oradaki esnafımızı zor duruma düşürmüştür. Ağaçlar kesilmiştir. Adı yeşil Akhisar olarak bilinen şehrimizde ağaçlar yok ediliyor. Akhisar ilçemizin en önemli sorunu otoparktır. 10 yıldır hiçbir oto park kurulmadı. Buna karşılık trilyonlarca lira borç içine girilerek Belediye Sarayı yapılıyor. Hiçbir kimsenin, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin sesi çıkmıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?