4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Onkoloji servisi açılıyor

MANİSA'DA, KANSER HASTALARI İÇİN 4.5 MİLYONLUK YATIRIM

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek, 4.5 milyon TL maliyetindeki Radyasyon Onkolojisi Servisi ve Tedavi Ünitesi'nin önümüzdeki aylarda açılacağı müjdesini verdi.

AK Parti Manisa İl Teşkilatı, "Manisa'ya her ay yeni bir müjde" sözünü bu ay da yerine getirdi. Daha önce kente iki yeni sağlık kuruluşu kazandırılacağını açıklayan AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, kanser hastalarını ve yakınlarını ilgilendiren yine sağlıkla ilgili yeni bir yatırımı kamuoyu ile paylaştı.

Manisa Devlet Hastanesi’ne Radyasyon Onkolojisi Servisi ve Tedavi Ünitesi açılacağı müjdesini veren Arslan, bu servisin hastane bahçesinde ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hemşirelik Yüksek Okulu'nun arsasının bir kısmı da kullanılarak 600 metre karelik bir alanda kurulacağını açıkladı. Yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp hizmete açılacak servisin maliyetinin yaklaşık 4,5 milyon TL olduğunu belirten Arslan, burada görev alacak Radyasyon Onkolojisi Uzmanı ve sağlık fizikçisi atamasının da Sağlık Bakanlığı'nca yapılmış durumda olduğuna dikkat çekti.

RADYASYON ONKOLOJİ SERVİSİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Radyasyon Onkolojisi Servisi ve Tedavi Ünitesi'nin devreye girmesiyle birlikte kanser hastalarının belli periyotlarla ışın tedavisi için İzmir’e gitmelerine gerek kalmayacağını kaydeden Arslan, ayrıca tedavinin hemen sonrasında bir süre dinlenmek için 10 yataklı bir servisin de kullanıma açılacağını, hastaların tedavilerinin sonunda burada bir süre dinlendikten sonra evlerine uğurlanacaklarını söyledi. Bu arada, Manisa'nın yanı sıra çevre illerden de buraya hasta beklenildiğini, servisin kullanım kapasitesinin buna yeterli olduğunu ifade etti.

Yatırımda emeği geçen Devlet Hastanesi yönetimine ve arsanın devri konusunda anlayış gösteren CBÜ Rektörlüğü'ne Manisalılar adına teşekkür eden Başkan Arslan, “Manisa için durmadan çalışıyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile hizmetlerimize devam edeceğiz." dedi.

ARINÇ HAFTA SONU MANİSA'DA

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın önümüzdeki hafta sonu memleketi Manisa'ya geleceğini ve burada 2 adet okulun spor salonu ile Tarkim Zirai İlaç Fabrikası'nın açılışlarını yapacağını bildirdi.

AK Partili bakanların Manisa'ya gerçekleştirdiği ziyaretlere değinen Başkan Arslan şunları söyledi:

"AK Parti hizmet kervanı yürümeye devam ediyor. Bakanlarımız Manisa'mızı ziyaret ediyorlar ve yeni yatırım sözleri veriyorlar. Geçen hafta sonu Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof Dr. Veysel Eroğlu'nu ağırladık. Bakanımızın başkanlığında Gediz'i kurtarma planı bir kez daha masaya yatırıldı. Bu toplantıda Manisalılar olarak şunu bir kez daha gördük ki; diğer bakanlarımız gibi Sayın Çevre Bakanımız da Manisa'mıza özel önem gösteriyor. Gediz' i kurtarmak için hükümet olarak ne kadar fedakarlık yapıldığına hep beraber şahit olduk. Bu toplantıda çoğu belediye başkanının maalesef yeteri kadar hazır olmadığını tespit ettik. Biz il başkanlığı olarak özellikle AK Partili belediyelerimizin bu konudaki çalışmalarını yakından takip edeceğiz.

Sayın Çevre Bakanımızın katıldığı toplantıda Spil Milli Parkı'nın imara açılma projesi de tanıtıldı. Bu proje yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek. Eğer bu proje hayata geçerse Manisalının 50 yıllık rüyası hayat bulmuş olacaktır. Belediye başkanlığı AK Partili iken başlatılan bu proje; belediyenin kaybedilmesiyle Manisa kaybetmesin diye bakanlığın önderliğinde hayat bulacak. Bu da Ak Parti' nin ne kadar hizmet odaklı olduğunu bir kere daha kanıtlıyor."

MANİSA'DA, KANSER HASTALARI İÇİN 4.5 MİLYONLUK YATIRIM
MANİSA'DA, KANSER HASTALARI İÇİN 4.5 MİLYONLUK YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 15:02:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 15:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?