4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Onlar Salihli'nin gururu oldular

TÜBİTAK ve Oyak tarafından düzenlenen Liseler Arası Türkiye Matematik Olimpiyatları'nın Manisa ayağında Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi Matematik Takımı il ikincisi oldu.


TÜBİTAK ve Oyak tarafından “Hayat Matematiktir” sloganıyla düzenlenen Liseler Arası Türkiye Matematik Olimpiyatları'nın Manisa ayağında Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi Matematik Takımı ilk kez katıldığı yarışmada ikinciliği elde etti.

Danışman Öğretmen Özlem Aktan tarafından hazırlanan ve Şeyma Yağcıköse, Çisem Karasoy, Ayşegül Durmaz ve Dilek Sarı'dan oluşan Sekine Evren Anadolu Lisesi Matematik Takımı'nı makamında kabul eden Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, başarılarının devamını dileyerek öğrencileri, öğretmenlerini ve okul müdürü Sabri Tunay'ı birer plaketle ödüllendirdi. Ayrıca kendi eseri olan “Seçilmiş Sözler” kitabını da hediye etti.


Sekine Evren Anadolu Lisesi Müdürü Sabri Tunay yaptığı konuşmasında; “Öğrencilerimiz TÜBİTAK Olimpiyatları'na 2 yıldır hazırlanıyorlardı. Geçen yıl katılamadığımız matematik olimpiyatlarına bu yıl ilk defa katılarak ikinci olduğumuz için mutluyuz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?