4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Onlarca kişi zehirlendi ama...

Manisa'nın Salihli ilçesinde yüzlerce kişinin zehirlenmesine neden olduğu iddia edilen pastaların üreticisi Ali Engin, basın toplantısı düzenleyerek vatandaşlardan özür diledi. "Bu olaydan çok üzgünüm. Herkesten özür diliyorum" diyen Engin, "Biz merdiven altı tabir edilen işletmelerden değiliz. 1985 yılından beri bu işi yapıyoruz. Salihli'deki düğün organizasyonlarının içinde de 10 yıldır bulunuyoruz" dedi.

Alaşehir ilçesine bağlı Kavaklıdere Beldesi'nde bulunan Aile Pastanesi'nin sahibi olan Ali Engin, Salihli'de meydana gelen zehirlenme vakalarının ardından basının karşısına çıkarak vatandaşlardan özür diledi. İmalathanesinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı ilgili birimlerce verilen tüm belgelerin mevcut olduğunu, Dondurma, Kremli Pastalar, Şuruplu-Sütlü Tatlılar içinde ayrı ayrı üretim belgelerinin bulunduğu vurgulayan Engin, Sağlık Bakanlığı'na bağlı birimler tarafından verilen her türlü belgelerinin de tam olduğunu açıkladı.

Engin "1985 yılından buyana Alaşehir İlçesine bağlı Kavaklıdere Beldesi'nde hizmet vermekteyim. 10 yıldır da Salihli ilçesindeki düğün salonlarının tamamına yakınına (yüzde 95) pasta veriyorum. Ucuz malzeme kullanıldığından dolayı salonlarda böyle bir olay oldu deniyor. O gün yaş günü için tezgahımdan satın alınan pastadan yiyen kişilerde de zehirlenme olayına rastlanmış olması her iki üründe de aynı malzemeyi kullandığımın kanıtıdır. Bizler böyle bir şey olmasından
dolayı çok üzgünüz. Böyle bir şey olmasını kesinlikle istemezdik. "dedi.

"HER TÜRLÜ ÜRETİM BELGEMİZ VAR"
Engin "Hakkımızda merdiven altı tabir edilen işletme sıfatı kullanılmış. Bizler söylediğim gibi ilgili bakanlıkların birimleri tarafından bu tür işyerlerine verilen her türlü belgeye sahibiz. Bizim hakkımızda bu sözü kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. İşyerimiz, soğuk hava deposuna sahip modern bir tesis. Bir gece de 20-25 düğüne pasta verebiliyoruz. Ayrıca kırık yumurta bulundurmanın suçu da çok ağır. Bizler Türkiye'nin önde gelen firmalarına ait ürünleri kullanıyoruz. Kırık yumurta kullanmamız söz konusu bile değil. Olay sonrası Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na bağlı ekipler işyerimde incelemede bulundu. İmalathanemde hiçbir sorun bulunmadığı ve üretime devam edebileceğimi söylediler. Bundan sonra tüm çalışanlar olarak daha dikkatli olacağız. Bu olaydan dolayı tekrar tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?