4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Operasyonda sonucu 7 kişi gözaltında

Manisa ve İzmir'de çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Manisa ve İzmir'de yağma, silahlı tehdit, tefecilik, rüşvet almak ve vermek suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütüne yönelik Manisa ve İzmir'de 11 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. 16 ay süren takibin sonunda yapılan "Zıpkın" adlı operasyonda, il genelinde birçok kişiyi mağdur eden silahlı suç örgütüne üye 7 kişi yakalandı. Bir örgüt yöneticisinin de halen Manisa Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu
bildirildi.
Operasyonda ayrıca, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla örgüte yardım ve yataklık
ettiği belirlenen bir de kamu görevlisinin gözaltına alındığı belirtildi.

SEKİZ KİŞİ YAKALANDI

M.E.'nin liderliğinde M.E., E.K., Ö.A., K.Y., C.Ş.K. ile M.E. isimli örgüt üyeleri ile örgüte yardım ve yataklık ettiği belirlenen Z.S. isimli şahsın emniyette sorguları tamamlandı. Yakalanan sekiz kişi, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, yönetmek, üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak, örgüt faaliyeti içerisinde yağma, silahlı tehdit, tefecilik, rüşvet almak ve vermek suçlarından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör ile 12 adet fişek, 1 adet 8 mm kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait 40 adet kuru sıkı fişek, 108 adet senet ve senet fotokopileri, 15 adet çek ve çek fotokopisi, 78 adet tapu senedi ve fotokopisi ele geçirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 18:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?