4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Organize suç örgütü çökertildi

Manisa'da, zihinsel ve özürlü vatandaşlar ile işsizlerin nüfus cüzdanlarına kendilerine ait fotoğrafları yapıştırarak kurdukları 20'ye yakın paravan şirket adına bankalardan aldıkları çekleri diğer paravan şirketler üzerinden kullanarak piyasayı dolandıran sekiz kişi yakalandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), resmi ve özel belgelerde sahtecilikle devleti zarara uğratan bir suç örgütüne yönelik Manisa'nın Salihli, Soma ilçeleri ile İzmir ve ilçelerinde 12 ayrı noktada eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan sekiz kişi adliyeye sevk edildi.
Örgüt lideri Ayhan B. (35) ile Yakup Ö. (47), Metin Ç. (39), Mehmet Z.B. (33), İsa P.Y. (27), Veysel T. (34), Cevdet U. (37) ve Uğur T. (35) Salihli Adliyesi'ne sevk edildi.

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Salihli Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı yaparak operasyonla ilgili bilgi verdi. Aydemir, bu güne kadar devleti ve birçok işletmeyi sahte belge ve vesika düzenleyerek dolandırdıkları anlaşılan örgüt üyelerinin akıllara durgunluk veren yöntemlerinin herkesi şaşırttığını söyledi. Aydemir, yaptığı açıklamada, "Gerek zihinsel özürlü vatandaşların nüfus cüzdanlarına kendilerine ait fotoğrafları yapıştırarak gerek işsiz vatandaşlarımızı SGK güvencesi ile kandırarak kurmuş oldukları 20'ye yakın paravan şirket adına sahte çek ve kendi kurdukları paravan şirketler adına bankalardan aldıkları çeklerin diğer paravan şirketleri üzerinden kullanarak piyasayı dolandırdıkları anlaşıldı" dedi.

Aydemir, örgütün ayrıca mal ve hizmet bedeli olmadan muhteviyatı itibarı ile sahte ve yanıltıcı belgeler ile (yüzde karşılığında kesilen naylon fatura) devleti yüksek miktarda KDV yönünden zarara uğrattıklarının tespit edildiğini bildirdi.
Aydemir, örgüt üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda paravan şirketlere ait evrak, döküman ve kaşeler ile sahte belgeleri, sahte nüfus cüzdanlarını ve sahte banka dekontlarını hazırladıkları bilgisayarlar ve kayıt defterlerine el konulduğunu söyledi.

Salihli Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulundurulan Organize Suç Örgütü üyesi sekiz şüpheli, soruşturmanın tamamlanmasının ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti içersinde Resmi ve Özel Belgelerde Sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet ederek devleti zarara uğratmak" suçlarından Salihli Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?