4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Orman yangınları rantçıların işi'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü Eski Müdürü ve Kızılay Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, orman yangınlarından birilerinin rant elde etmeye çalıştığını öne sürdü.

Manisa'ya Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu olarak gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Afet Risklerini Azaltmak İçin Yeni Yaklaşımlar" konulu konferans verdi. Sardes toplantı salonunda düzenlenen konferansta, afete hazırlanma bilincinin bireyden başladığına dikkat çeken Işıkara; "Biz bugün ülke genelindeki afetlerde yardımların nasıl koordine edilmesi konusunda bile yetersiz bilgiye sahibiz. Sivil Toplum Örgütlerine burada çok büyük görevler düşüyor" dedi.

Şu dönemde orman yangınlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Işıkara; "Ben devlet yöneticisi olsam Mayıs ayının sonundan Ekim ayının başına kadar ormanlara hiç kimseyi sokturmam. Orman yangınlarından birileri rant elde etmeye çalışıyor. Bizler Antalya Manavgat ve Mersin Gülnar'da çıkan orman yangınlarını unutmamalıyız. Orman yangınları konusunda bilimsel bilinç oluşturmalıyız. Afetlere dirençli bir toplum oluşturmalıyız. Bunu oluşturmak için kişisel, sosyal sorumluluklarımızı paylaşmamız gerekir. Afete hazırlık bireyden başlar,
bireysel hazırlık kurumsal hazırlığı tetikler" diye konuştu.

Konferansa Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Kızılay Derneği Salihli Şube Başkanı Hüseyin Türkoğlu ve STSO üyeleri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 14:58:24
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 15:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?