5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ormanlara kameralı gözetleme

MANİSA'DA, ORMAN ALANLARINDA KAMERALI GÖZETLEME

Manisa'da muhtemel orman yangınlarına karşı erken müdehale amacıyla kamera gözetleme sisteminin kurulması için proje hazırlandı.

Spil Dağı ile merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki ormanlık alanları kapsayan söz konusu çalışmanın TUBİTAK tarafından projelendirildiği, kameralar ile gözlenecek olan bölge ve kameraların yerleştirileceği yerlerin tespit edildiği bildirildi.

Projeyle ilgili açıklama yapan Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa'da orman yangınlarının daha çabuk tespit edilerek müdahale edilebilmesi ve orman yangınların azaltılması için Spil Dağı ile Yuntdağı bölgesini gözetleyecek, internet üzerinden çalışan kameralı uyarı sistemi kurulması için çalışmaların başladığını söyledi. Yıldız, Orman Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Bilkent Üniversitesi'nin iş birliğiyle TÜBİTAK projesi olarak kullanılan kameralı uyarı sisteminin yaklaşık 10 bin TL'ye mal olacağını ifade etti. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda erken uyarının büyük önemi olduğunu bildiklerini anlatan Yıldız, "Türkiye'de henüz yeni olan bu sistemin Manisa'da kurulması için sürdürülen çalışmalarda sona geldik. Manisa Spil Dağı ve çevresi ile Yuntdağı bölgesini en iyi görecek yer tespiti çalışmaları sonucunda Manisa Saruhan Otel binası belirlendi. Bina, bölgeyi en iyi şekilde gördüğü için, elektrik ve internet olması açısından da uygun olduğundan sistem maliyetini düşürdü. Kurulacak kameralı uyarı sistemi ile yangınların büyümeden söndürülmesi sağlanmış olacaktır."

Kameraların yerleştirilmesinin ardından ormanlık bölgelerin 24 saat boyunca gözetleneceğini kaydeden Başkan Yıldız, toplam 6 ayrı kameranın her 3 dakikada bir 360 derece dönerek çevreyi gözetleyeceğini, aldığı görüntüleri internet aracılığıyla ilgili birimlere aktaracağını söyledi. Dumana hassas olan kameraların 15 saniyeden uzun süren duman tespit ettiğinde bağlı bulunduğu bilgisayara uyarı göndereceğini anlatan Başkan Yıldızi bu sayede yangına erken müdahale etme şansının olacağını ve büyümeden kontrol altına alınabileceğini belirtti.

MANİSA'DA, ORMAN ALANLARINDA KAMERALI GÖZETLEME
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 14:47:03
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 20:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?