30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

OSB meslek lisesi yapacak

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi için protokol imzalandı.


Tören, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu’nda düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan OSB Başkanı Sait Türek, yıllardır hayali kurulan projenin hayata geçirildiğini söyledi. Söz konusu okul alanının yönetim kurulu kararıyla 14 bin metrekareden 46 bin metrekareye çıkarıldığını vurgulayan Türek sözlerini şöyle sürdürdü: “26 bin 500 kişinin çalıştığı, 100’den fazla işletmenin bulunduğu bir OSB’ye 14 bin metrekare büyüklüğünde eğitim alanı yakışmazdı. Bu nedenle alanı büyüttük. Buraya Manisa’ya yakışan bir eğitim kampusu kuracağız. Meslek Lisesi’nde 960 öğrenci okuyacak. 32 derslikli bu okulun yanı sıra Meslek Yüksek Okulu ve 15 bin metrekare büyüklüğünde bir öğrenci köyü yapılacak. Manisa’ya yakışacak bir eğitim kampusu kuracağız.”


Vali Celalettin Güvenç ise hayırsever iş adamlarının eğitime önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekerek, “Eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında şuana kadar Manisa’da 87 protokol imzalandı. Hayrıseverlerimiz 81 milyon YTL karşılığında 857 derslik yaptı. Bu gerçekten önemli bir rakamdır. Şuanda Manisa Türkiye genelinde Fen Lisesi olmayan tek il konumundadır. Bu konuda hayırseverlerimizden fen lisesi yapmalarını bekliyoruz.”diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ile OSB Başkanı Sait Türek arasında Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı için protokol imzalandı. OSB 3.kısımda 6 ay içinde yapımına başlanacak olan lisenin 24 ayda tamamlanması hedefleniyor. Lisenin 4 milyon YTL’ye, eğitim kompleksinin tamamının ise 10 milyon YTL’ye mal olması bekleniyor.


Törenin ardından salonda bulunan Belediye Başkanı Bülent Kar, Rektör Prof.Dr. Semra Öncü, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mürsel Şahin, Başsavcı Sait Gürlek, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve diğer davetliler kokteylde bir araya geldi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?