30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

OSB olağanüstü genel kurulu

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olağanüstü genel kurulunda mevcut yönetim ve denetim kurulu üyeleri aynı kalırken, 2009 yılı gelir ve gider bütçesi 455 milyon YTL olarak belirlendi.

Bir süre önce olağanüstü kongreyle OSB yönetimini devralan Sait Türek başkanlığındaki yeni yönetim olağanüstü kongre kararı aldı.

Genel kurul OSB toplantı salonunda geçekleştirildi. Hakkı Bayraktar’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede bakanlık temsilcisi de hazır bulundu.

Toplantıda geçtiğimiz 3 ay içinde yeni yönetimin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren OSB Başkanı Sait Cemal Türek, doğalgaza yüzde 81 zam geldiğini hatırlattı.

Türek, “Bunun yanı sıra devlet tarafından elektriğe yapılan zam oranı yüzde 48,99’a ulaştı. Bölge olarak aynı dönemde yaptığımız zam oranı yüzde 47,54 olarak gerçekleşti. Yapılan bu zamlar nedeniyle enerji üretim maliyetlerimiz yükselmiş ve bugün itibariyle bölgemizde elektrik satış fiyatı olarak TEDAŞ fiyatlarının uygulanması zorunlu hale gelmiştir. Amacımız en kısa zamanda elektrik satış fiyatlarını TEDAŞ fiyatlarının yüzde 15-20 altına düşürmektir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.”dedi.
Toplantıda MOSBAR Lojistik Hizmetleri A.Ş.’nin ortak olunan firmaya ait hisselerinin OSB tarafından satın alınabilmesi için genel kuruldan yetki alındı. Toplantıda mevcut yönetim ve denetim kurul listeleri de değişmedi. Yönetimler ibra edildi. Yönetim, denetim faaliyet raporları da oy birliğiyle kabul edildi.

OSB 2009 yılı gelir ve gider denk bütçesi ise 455 milyon YTL olarak belirlendi.
Toplantıda Tamer Balatlı’dan boşalan OSB Müdürlüğü görevine de yeni bir ismin atanması için yetki alındı.

OSB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Sait Cemal Türek, Ömer Yüngül, Mustafa Zaim, İsmail Kurtoğlu, Kenan Yaralı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?