5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

OSB ve KOSGEB arasında protokol

OSB VE KOSGEB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KOSGEB ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında KOSGEB Manisa İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü'ne (İGEM) yer tahsisi yapılarak iş birliği protokolü imzalandı.

OSB Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki protokol törenine KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek'in yanı sıra KOSGEB Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ünaldı, KOSGEB İşletme Geliştirme Merkez Müdürlükleri Koordinasyon Daire Başkanı Ahmet Alperen, OSB Bölge Müdür Funda Karaboran katıldı.

Törende yapılan açıklamada daha önceden KOSGEB'in, Manisa ilindeki faaliyetlerini İzmir'deki müdürlükleri aracılığıyla yürütmekte olduğunu, Manisa ilindeki KOBİ'lerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, bölge sanayisine ve bölgesel kalkınmaya yerinden yönetim yaklaşımıyla daha hızlı, kaliteli ve etkin hizmet verilmesini sağlamak amacıyla KOSGEB ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi arasında 2005 yılında protokol imzalanmış ve KOSGEB Sinerji Odağı kurulduğu belirtildi. Daha sonra KOBİ'lerin artan ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 2008 yılında ise KOSGEB Manisa İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü faaliyete geçtiği. Ve bu süreç içerisinde KOSGEB, Manisa'daki sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere hibe destek ve kredi faiz destekleri ile kaynak aktarmış ve Manisa ili sanayisinin gelişimine katkı sağlamıştır. 2009 yılında ise KOSGEB Kuruluş Kanunu'nun değişmesi ile birlikte KOSGEB'in hedef kitlesi genişlemiş, hizmet ve ticaret sektörlerindeki KOBİ'ler de destek kapsamına alınmıştır. KOSGEB'in, genişleyen hedef kitlesine kredi faiz destekleri ve hibe destekleri ile hizmet vermeye devam etmekte olduğu belirtildi.

Protokol törenin de konuşan Başkan Sait Türek, protokol kapsamında Manisa OSB'nin tahsis edeceği yerde, Manisa İGEM Bölge sanayisinin gelişmesi için faaliyette bulunacağını ve bu amaç için gerekli personel ve koşulları sağlayacağını ifade etti. Türek, "Organize Sanayi Bölgeleri'nin, büyük sanayi kuruluşlarının küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşları ile olan ilişkilerine büyük hizmetler vereceğine inandığımız KOSGEB ve ülkemizin ekonomik yönden geleceğe yönelik baktığında gelecek vaat eden küçük ve orta ölçekli işletmelerin gerek bilgi, gerek donanım, gerek yol gösterme gibi çok önemli hizmetler ifade eden KOSGEB'in değerli başkanı Mustafa Kaplan bizi ziyaret ettiler. Projelerimizi konuştuk, KOSGEB'in değişen yüzü daha farklı anlayışlarla yaptığı hizmetlerin detaylarını öğrendik. Hep beraber daha güzel sonuçlar, daha verimli sonuçlara ulaşmak için birlikte iş birliğimizin ileriye taşınmasına yönelik bugünü anlamlı bir hale getireceğimizi düşünüyoruz." dedi. Manisa'da bir dizi temaslar içerisinde olduğunu belirten KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan Organize Sanayi Bölgesi'nin ülkenin sanayi bölgelerine örnek teşkil eden bir bölgesi olduğunu söyledi.

Kaplan, "Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin namı sadece Türkiye'de değil, Avrupada da adres gösterilen bir yer olduğunu hepimizi biliyoruz. Bizlerde KOSGEB olarak özellikle Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunmamız nedeni ile bizde hem birlikteliğimizi farlı bir boyuta taşımak istiyoruz. Vizyon birlikteliği anlamında hedef ortaklığı anlamında bir iş birliği yapmak istediğimizi konuştuk. Geçen sene olağanüstü bir yıl yaşadık. Bu olağan üstü yılda hepimizin bildiği gibi bütün dünyada ciddi daralmalar oldu. Bu daralmalar sonucunda KOSGEB kendine düşen kaynakları hususunda ve son kuruşuna kadar KOBİ'lerin finansmanına erişimini kolaylaştırmak anlamında bir çok adımı attık. Bu iş birliğini ben çok önemsiyorum. İnşallah bizde OSB'nin hızına kamu olarak ayak uydurarak hep birlikte güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

OSB VE KOSGEB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
OSB VE KOSGEB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 17:24:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 19:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?