30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

OSB yönetimine dava

Manisa Organize Bölgesi'nde yapılan kongrenin ardından göreve başlayan Sait Cemal Türek başkanlığındaki yönetim, başkan asistanı olarak görev yapan Gökmen Aytaç'ın sözleşmesini feshetti.


Sait Cemal Türek Başkanlığındaki liste, 11 Temmuz 2008 tarihinde yapılan genel kurulda OSB yönetimine seçilmişti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından itirazda bulunularak, kongrenin hukuki eksikler nedeniyle yapılamayacağı ileri sürülmüştü. Buna rağmen yapılan kongrenin ardından OSB'de göreve başlayan yönetim, başkan asistanı Gökmen Aytaç ve OSB Ankara Bölge Danışmanı Payidar Eresan'ın işine son verilmesini kararlaştırdı. Yönetimin henüz Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadığını iddia eden Gökmen Aytaç, işe iade İstemiyle dava açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gökmen Aytaç, "15 Mayıs 2005 tarihinde Organize Sanayi Bölgesi'nde başkan asistanı olarak göreve başladım. 31 Temmuz tarihinde sözde yönetim tarafından işime son verildiğini öğrendim. Söz konusu yönetimin yetki belgesi yok. Dolayısıyla bu kararı almaya yetkisi yok. Hakkımı hukuki yollardan arayacağım" dedi.


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz da 11 Temmuz'da yapılan kongrenin iptali amacıyla mahkemeye başvurdu. Koşmaz bir süre önce OSB'nin işgal atında olduğunu, yetkisi olmayan kişilerin OSB'de kararlar alarak hukuki suç işlediğini öne sürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 15:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?