4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

OSB'de elektrik ucuzladı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter’i kabul eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Sait Cemal Türek, 1 Nisan itibariyle elektrik fiyatlarında yüzde 10 indirim yaptıklarını açıkladı.

Manisa OSB’de sanayicilere verilen elektrik fiyatlarında yüzde 10 indirim yapıldı. MESOB Başkanı Hasan Geriter’in OSB’yi ziyareti esnasında aldıkları indirim kararını açıklayan Başkan Sait Cemal Türek, uzun süredir üzerinde çalıştıkları bir formülle fiyatları aşağıya çektiklerini söyledi. Amaçlarının OSB’de üretim yapan fabrikaların maliyetlerini düşürerek, krize karşı direnci artırmak olduğunu vurgulayan Türek, “Enerji santralinde yapılan bazı teknik düzenlemelerle maliyetleri düşürdük. Bu iyileştirme sanayicimize yüzde 10 daha ucuz elektrik olarak yansıyacak. Bizim için önemli olan buradaki bacaların tütmesidir.”dedi.

Yeni tarifenin 1 Nisan itibariyle uygulamaya geçtiğini dile getiren Türek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayicimize 1 Nisan şakası yaptık. Ancak bu şaka güzel ve gerçek bir şaka. Artık elektriği yüzde 10 daha düşük maliyete alacaklar. Maliyetlerin düşmesiyle birlikte istihdam da artacak. Böylece bu durum şehir esnafına da dolaylı yoldan yansıyacak. Bu haberi özellikle MESOB Başkanımızın ziyareti esnasında vermeyi uygun gördük. Çünkü kendisi binlerce esnaf arkadaşımızı temsil ediyor. Yapılan bu iyileştirmenin şehrimize olumlu yansıyacağından şüphemiz yok. Ayrıca global kriz nedeniyle sanayimizde az da olsa yaşanan olumsuzluğun da bu indirimle ortadan kalkmasını umuyoruz.”
Türek, maliyetleri düşürmek amacıyla arıtma konusunda çalışmalar yaptıklarını, ikinci bir elektrik indiriminin de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

MESOB Başkanı Hasan Geriter ise OSB yönetimine başarılar dilemek amacıyla ziyarette bulunduklarını belirterek, “Burada aldığımız haber sevindirici. Gerçekten OSB’deki istihdam şehir insanına ve esnafımıza yansıyor. Burada olumsuz bir rüzgar eserse biz de etkileniyoruz. Bu nedenle bu tür iyileştirme çalışmalarını destekliyoruz. Umarız hem sanayici esnafı hem burada çalışanlar hem de şehrimiz için hayırlısı olur.”dedi.

Ziyarette MESOB Genel Sekreteri Önder Savcı, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Yaralı ve İsmail Kurtoğlu ile görevlilerden Nihat Akyol da hazır bulundu.

ELEKTRİK FİYATLARI TEDAŞ’TAN UCUZ
OSB yönetimin aldığı karar doğrultusunda 1 kilovat saat elektriğin fiyatı 0,157 kuruştan 0,131 kuruşa düşürüldü. TEDAŞ’ın sanayiciye yansıyan fiyatının 0,159 kuruş olduğu hatırlatılarak, söz konusu indirimli fiyatın TEDAŞ fiyatlarından çok daha düşük olduğu vurgulandı.

Öte yandan OSB Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) meclis üyelerinden Şule Uygur’un atandığı öğrenildi. Uygur’un yeni görevine başladığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?