30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

OSB'de tarihi kongre

Manisa'da 2000 yılından bu yana OSB Sanayicileri Derneği ile Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı OSB yönetimi arasında süregelen OSB'yi yönetme mücadelesi, bugün yapılan genel kurul ile devam etti.


Anemon Otel'de gerçekleştirilen genel kurula Belediye Başkanı Bülent Kar ve sanayicilerin yanı sıra mevcut OSB Müteşebbis Heyet üyeleriyle Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Yaşar Coşkun ve yöneticiler katıldı. Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül'ün yanı sıra bazı çevre illerin OSB başkanlarının da hazır bulunduğu toplantının divan başkanlığını Makine Mühendisleri Odası Başkanı, sanayici ve iş adamı Hakkı Bayraktar yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı temsilen hükümet komiseri de kongrede yer aldı.


Toplantıda ayrı bir bölümde oturan OSB Müteşebbis Heyet üyeleri adına Avukat Halit Moralıoğlu kongrenin usulsüz yağıldığına dair yazıyı divana sundu. Divan Başkanı Hakkı Bayraktar, “Bu konu biz değil mahkemeleri ilgilendirir.” diyerek söz konusu yazıyı kayıt altına aldıktan sonra diğer maddelerin görüşmesine geçti.
OSB'nin mevcut Müteşebbis Heyeti'nin göreve devam edip etmeyeceği konusunda oylama yapıldı. Kongreye katılan üyeler Müteşebbis Heyet'in görevinin sona erdirilmesi yönünde oy kullandı. Bunun üzerine Müteşebbis Heyet üyeleri salonu terk ettiler. MTSO Başkan Yardımcısı İsmail Günhan gerekli açıklamaların daha sonra yapılacağını belirterek, “Biz kongrenin usulsüz yapıldığını belirten yazımızın divan kayıtlarına girmesini sağladık. Bundan sonrasına ilgili merciler karar verecek.” dedi. Daha sonra salonda bulunan MTSO Meclis Başkanı Yaşar Coşkun da kongreden ayrıldı.


Kongrede diğer maddeler görüşüldükten sonra açık oylama ile OSB Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göre OSB'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Sait Cemal Türek, Ömer Yüngül, İsmail Kurtoğlu, Mustafa Zaim, Kenan Yaralı. Seçimlerde OSB Denetim Kuruluna Hakkı Bayraktar, İhsan Övünç, OSBÜK temsilciliklerine ise Sait Cemal Türek, İhsan Övünç, İsmail Kurtoğlu ve Kenan Yaralı.
Dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan Sait Cemal Türek, “Geçmişte bazı kırgınlıklar yaşanmış olabilir. Biz bunları unuttuk. Bundan sonra sanayicilerin maliyetlerini nasıl daha aşağıya çekebiliriz, onun hesaplarını yapacağız. Kişisel ihtiraslar peşinde değiliz. Bu bir hizmet yarışıdır. Demokrasilerde değiştirme hakkı seçmenindir. Bugün de öyle oldu.” dedi.
Kongreye konuk olarak katılan Belediye Başkanı Bülent Kar ise, "OSB Derneği ile MTSO arasında uzun yıllarıdır sorunlar var. Biz hep güzel şeyler olsun istedik. Ancak çekişme ve gerginlik devam etti. Hatta bugün bu salonda da gerginlik var. Bu gerginliğin kimseye faydası yok. Gönül ister ki sorunları ve çözümlerini tartışalım ancak başka şeylere dalmışız. Böyle olunca sorunlar da rafa kalkmış oluyor.” diye konuştu.


Toplantı sonunda OSB yöneticileri Sait Cemal Türek, Ömer Yüngül ve Manisapor Başkanı Kenan Yaralı tebrikleri kabul ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?