4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

ÖSS'ye hazırlık semineri

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Ahmet Altan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve velilerine ÖSS'ye hazırlanma, öğrenci- veli-öğretmen ilişkilerinin değerlendirilmesiyle ilgili seminer verildi.


Ahmet Altan Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda, okulun Rehberlik Danışmanlık Öğretmeni İsmail Mavili tarafından verilen seminere, öğrenci ve velileri büyük ilgi gösterdi. Öğretmen İsmail Mavili yaptığı konuşada, "ÖSS olmazsa olmaz değildir. Her olumsuzluk başarıyı olumsuz yönde etkiler. Sınava az bir zaman kaldı. Bu dönemde üç grup öğrenci vardır. Hedefine kilitlenenler, bocalayanlar, 'Bu yıl kazanamayacağım' diyenler. Daha zamanımız var.

ÖSS sınavı telefi edilebilir ancak boşvermişliğe gelmez." dedi. Meslek seçiminde gerçekçi olunması gerektiğinin altını çizen Mavili, "En yüksek puanla öğrenci alan, maddi yönden çok kazancı olan meslek çok iyi meslek değildir. Yapacağınız, kişiliğinize uygun, istediğiniz özelliklere sahip mesleği seçin. İstenmeyen meslek seçilmesi halinde ikinci bir üniversite okumak zorunda kalınmaktadır. Veliler de, kendilerinin istediği mesleği değil, çocuğun istediği mesleği tercih etmesine yardımcı olmaldır.

Çocuğunuza ders dışı etkinlikler de sağlayın. Çocuğunuzu asla başka bir öğrenci ile kıyaslamayın. Aile olarak her zaman çocuğunuzun yanında olduğunuzu hissettiriniz." şeklinde konuştu. Seminer daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?