3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Oto çetesi yakayı ele verdi

Manisa'da, park halinde bulunan kamyonet ile bir otomobilin tekerleklerini çalan şüpheliler, İzmir'in Menemen ilçesinde bir hurdalıkta yakalandı.


Olay, 13 Ocak 2009 tarihinde meydana geldi. Manisa TEDAŞ Müdürlüğü yanındaki otoparka giren dört şahıs önce Bayram Yavaş'a ait otomobilin dört tekerleğini ve jantlarını söktü.

Ardından aynı otoparkta bulunan Mehmet Aydın'a ait 45 DT 852 plakalı BMC marka kamyonetin kapılarını açan şüpheliler çaldıkları lastikleri kamyonetin kasasına yükleyerek hızla uzaklaştı.


Salı pazarına alış veriş için gelen araç sahipleri otoparka döndüklerinde büyük şaşkınlık yaşadı. Kamyonetinin çalındığını fark eden Mehmet Aydın hemen polise haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, hırsızlardan şüphelenen bir vatandaşın verdiği bilgi doğrultusunda operasyon başlattı. Hırsızların olay yerinde 35 MDZ 25 plakalı bir araçla dolaştığını tespit eden polis, iz sürerek söz konusu şahısların İzmir'in Menemen ilçesinde bir atölyede olduklarını tespit etti.

Yapılan baskında Ali Ç., Ünal K. ve Savaş T. yakalandı. Diğer şüpheli Deniz Ç. ise kaçmayı başardı. Yapılan incelemede çalınan BMC kamyonet parçalanmış bir şekilde bulundu. Kaynak makinesiyle kamyoneti parçalara ayıran şahısların bu şekilde parçaları satmaya hazırlandığı tespit edildi. Diğer otomobilden sökülen lastikler ve jantlarda atölyede bulundu. Üç şüpheli polis tarafından Manisa'ya getirilerek gözaltına alındı. Emniyetteki sorgunun ardından rapor için hastaneye götürülen şüphelilerin rahat tavırları dikkat çekti. Ali Ç., Ünal K. ve Savaş T. adli mercilere sevk edildi. Dördüncü şüpheli Deniz Ç. ise aranıyor.


ŞAŞIRDILAR
Polis kamyonetin parçalarını ve lastikleri sahiplerine teslim etmek üzere Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Sağlam bıraktığı arabasının parçalarını görünce büyük şaşkınlık yaşayan 49 yaşındaki Mehmet Aydın, "Arabamı almak için park yerine döndüğümde yerinde bulamadım. Çalındığını fark edince polisi aradık. Şimdi ise parçalanmış bir şekilde teslim aldım. Arabam benim her şeyimdi. Çiftçiyim ve arabamla ekmek parası kazanıyorum. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım?" diye dert yandı.
Otomobilinin lastik ve jantlarını teslim alan Bayram Yavaş ise polise teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?