4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Otopark santim santim çöküyor

Manisa’nın Karaköy semtinde yapılan 240 araçlık yeraltı otoparkı ve pazaryeri inşaatı, tamamlanmasının ardından çevresinde çöküntüler olmaya başladı. Otoparkta incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, çöküntülerin otopark inşaatı ile ilgisinin olmadığını ifade ederek, "İnşaat çevresinde yapılan toprak dolgular, yeterince sıkışmadığı için yağmurla birlikte çökmüştür. Müteahhit firma gerekeni yapacak" dedi.

Basın mensupları ve otopark inşaatının üstlenen Kalfaoğlu inşaat firması yetkilileri ile birlikte otopark alanını gezerek incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, "Otopark çevresinde yaklaşık 12 metrelik bir dolgu var. Dolgu tam sıkışmadan yağmurdan dolayı zeminde çökmeler olmuştur. Buradan geçen yüksek tonajlı araçlar da çökmeyi hızlandırmış. Bu çökmelerin teknik olarak otoparkımızla hiçbir ilgisi yoktur. Çökmelerin olduğu noktalar yoldadır. En kısa zaman içerisinde yapılması gerekmektedir. Çöküntülerin olduğu bölgelerde önce herhangi bir su kaçağı olup olmadığı kontrolü yapılacak ve ardından acilen donatılı beton atarak sorun çözülecek. Bu belediyemize artı bir mali yük getirmeyecek. Yüklenici firma yapacak" dedi.

Bu arada Belediye Başkan Yardımcısı ve basın mensuplarını gören çevre esnaflarından Hayrettin Mutluoğlu şikayetlerini dile getirdi. Otopark inşaatı başladığından bu yana iş yapamadığını ve mağdur olduğunu dile getiren Mutluoğlu, otoparkın bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç ise, "Mağduriyetinizi anlıyorum. Ancak bu otopark an kısa zamanda açılacak. 20 Mayıs günü burası işletmeye verilmiş olacak. O gün burayı çok farklı göreceksiniz. Ne bir kamyon ne bir iş makinesi nede çevrede çökmüş bir yer. Umarım işleriniz de daha iyi olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:40:54
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 21:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?