3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Oyuncu Gürel Selendi'de

Tiyatro oyuncusu Tuncay Gürel, İzmir İsmail Gülnar Tiyatrosu’nun sahibi İsmail Gülnar ile birlikte Manisa’nın Selendi ilçesine Milli Eğitim ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.
Selendi de İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Murat Kaynak ve personelle sohbet eden Tuncay Gürel, “45 yıldır tiyatronun içindeyim, birçok dizide oynadım, tiyatroya gönlümü verdim. Tiyatroculuk camdan görüldüğü gibi basit olmuyor. Ben 70 yaşına girdim, çok sevdiğim tiyatrodan ayrılamadım. Bunun sebebi ise çalışmaktan kaynaklandı. Hiçbir zaman usanmadım, yılmadım bu kadar canlı ve zinde kalmamı tiyatroya borçluyum.”dedi.


1960 yılında İzmir’de İtalyan ve Fransa sirklerinde başladığı tiyatro günlerini anlatan Gürel, “1 yıl burada çalıştıktan sonra Aksaray’da bir akşamüzeri kapım çalındı. ‘Muammer Karaca tiyatrosunda oynar mısın?’ dediler. Ben de ‘oynarım’ dedim. 1989 yılına kadar değişik tiyatro oyunlarında görev aldım, 1989 yılından sonra ilk önce Bakkal Yusuf akabinde Işıklar Sönmeden, Doktorlar, Bizimkiler ve en son da Kezban Yenge dizisinde başrol oynadım. 45 yılımı tiyatroya verdim, birçok tiyatrocu ile çalıştım. Hepsinden bir şeyler öğrendim.”diye konuştu.
Hayatını tiyatroya adadığını dile getiren ünlü oyuncu, “Hala zevkle oynuyorum. Yaşadığım süre zarfında vücudum elverdiği zamana kadar oynayacağım. Şimdi İzmir İsmail Gülnar Tiyatrosu’nda İsmail Gülnar ile beraber çalışıyoruz. İnşallah birlikte güzel oyunlara imza atacağız.”dedi.
İsmail Gülnar ise 23 Mayıs 2009 günü tiyatroda 45 yılını dolduran Tuncay Gürel’e Ölüdeniz Yeşilçam İsmail Gülnar Sanatçı köyünde 45. yıl anısına gala düzenleneceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?