4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Özaltın Türk Metal Sen'den ihraç edildi

Türk Metal Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu’nda Türk Metal Sendikası eski Manisa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Özaltın, genel kurul kararıyla sendika üyeliğinden ihraç edildi.

Türk Metal Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu 3-4-5 Nisan 2009 tarihlerinde Büyük Anadolu Oteli’nde yapılmıştı. Genel kurulun açılışında sinevizyonla sendikanın tarihi anlatıldı. Ardından Genel Başkan Mustafa Özbek’in gönderdiği mektup okundu. 27 şube başkanının imzasıyla genel kurula sunulan bir önerge sonucunda Mustafa Özbek Türk Metal Sendikası’nın Onursal Başkanı oldu.

ÖZALTIN’A İHRAÇ
Genel kurul hakkında bilgi veren Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Hüseyin Özben, eski başkan Mehmet Ali Özaltın’ın sendikadan ihraç edildiğini söyledi. Özaltın’ın son dönemlerde sendika ve genel başkan hakkında çirkin iftiralarla gündeme geldiğine dikkat çeken Özben, “Denetleme kurulu tarafından yolsuzluk yaptığı tespit edilen Manisa Şubesi eski yöneticisi Özaltın hakkında, yine aynı kurulun hazırladığı 22 maddelik yolsuzluk raporu dikkate alınarak disiplin kurulunun talebi ile verilen önerge oylandı. Oylama sonucunda genel kurul kararıyla adı geçen şahsın sendikamız üyeliğinden ihracına oy birliğiyle karar verildi ve sendikamızla olan bütün ilişkileri kesildi.

Ayrıca gazetede çıktığı gibi eski başkanın 3 Nisanda yapılacak kongrede genel başkanlığa aday olduğuna dair haberler, bir hayal ürününden öteye geçmemiştir. Eski başkanın 15 yıl ekmek yediği yere yaptığı ihanet sonucunda değil genel başkanlığa aday olmak bu sendikanın herhangi bir şubesinde çaycı bile olamaz. Bu karakterde bir insanın o kongre salonuna girmeye yüreği yetmezdi. Kaldı ki ihanet içerisindeki bu kişi rakip sendikalarla görüşerek çalışanları değil kendi menfaatlerin peşinde koştuğunu ispat etmiştir. Kendisi bir senaryo yazmış, yazdığı senaryoya kendisi de inanmamıştır. Yapmak istediği şey bir süre daha Manisa kamuoyunu oyalamak ve kandırmaya çalışmaktan ibarettir. Bizler bu yeni dönemde hem Genel Merkez hem de Manisa 1 Nolu Şube nezdinde çalışanların haklarını geliştirmek için daha çok çaba sarf edeceğiz.”dedi.

Genel kurulda Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi. Seçimlerde Kavlak geçerli oyların tamamını alarak genel başkan oldu. Muharem Aslıyüce Genel Sekreter, Mehmet Soyipek Genel Mali Sekreter, İsmail Dursun Genel Teşkilatlandırma Sekreteri, Yavuz Gökçe de Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri oldu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?