30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Özel İdare Bütçesi 61 milyon YTL

İl Genel Meclis Toplantısında Özel İdare’nin 2009 yılı bütçesi CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen 61 milyon YTL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.


İl Genel Meclisi’nde günlerdir devam eden bütçe görüşmeleri sona erdi. Hayrullah Solmaz başkanlığında yapılan toplantıda Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Özel ve diğer daire müdürleri de hazır bulundu.
Toplantıda önce performans planı okunarak kabul edildi. Ardından bütçe görüşmelerine geçildi. Sırayla CHP Grup Başkan Vekili İbrahim Ata, DP Grup Başkan Vekili Ahmet Ok ve MHP Grup Başkan Vekili İdris Sürgit söz alarak bütçedeki eksikliklere dikkat çektiler. Muhalefet üyeleri bütçede köy meydanlarına 4 milyon YTL, su ve kanalizasyon hizmetlerine bundan daha az pay ayrılmasını seçim yatırımı olarak nitelendirdiler.


AK Parti Grup Başkan Vekili Dursun Ali Yıldız ise amaçlarının şehirde olan her hizmeti köylere götürmek olduğunu, bunun bir seçim yatırımı olarak algılanamayacağını söyledi. Çeşitli tartışmaların yaşandığı mecliste açıklamalarda bulunan Hayrullah Solmaz, yapılan yatırımlarda hiç bir zaman parti gözetmediklerini, tarafsız bir şekilde davrandıklarını söyledi. Daha sonra oylamaya geçildi. Özel İdare’nin daha önceden 55 milyon YTL alarak belirlenen daha sonra 6 milyon YTL daha eklenmesiyle 61 milyon YTL’ye çıkan bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti, MHP, DP ve bağımsız üyeler bütçeyi kabul ederken CHP’li üyeler ret oyu verdi.
2009 yılı bütçesinde en büyük pay 14 milyon YTL ile Milli Eğitime ayrıldı. Yol, su, kanalizasyon, tarım gibi giderlerin içinde yer aldığı hizmetlere yaklaşık 19 milyon YTL, Özel İdare, spor ve bina yapımları için ise 9 milyon YTL ayrıldı. Geriye kalan bölüm ise cari ve performans giderleri olarak kullanılacak.
2008 yılında Özel İdare Bütçesi 50 milyon YTL olarak kabul edilmişti

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 20:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?