4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Özel idare bütçesi 74 milyon

MANİSA ÖZEL İDARE BÜTÇESİ 74 MİLYON TL

Manisa İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında, Özel İdare'nin 2010 yılı bütçesi 74 milyon TL olarak kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız başkanlığında toplanan mecliste, 2010 bütçe görüşmeleri yapıldı. Yapılan oylama sonucunda, Özel İdare'nin 2010 yılı bütçesi 74 milyon TL olarak belirlendi ve oy çokluğu ile karara bağlandı. 14.5 milyon TL ayrılan yol ve ulaşım hizmetlerinin ardından 7 milyon 816 bin TL ile en büyük pay eğitime ayrılırken, köylere yardım ve tarımsal hizmetlere de bütçeden önemli bir pay ayrıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, yeni bütçenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımız her hizmetin daha fazlasına layıktır. Bunu biliyoruz. Paramızı en verimli şekilde kullanacağız. Yeni yılda bütçemizden Milli Eğitim'e ciddi bir pay ayırdık. Milli Eğitim'le beraber okul ihtiyaçlarına katkı sağlayan okul aile birliklerine şükranlarımı sunuyorum. Manisa'ya bir Fen Lisesi, Manisa Ticaret Borsası ile birlikte bir Anadolu Lisesi, Spor ve Güzel Sanatlar Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Merkez Anadolu Otelcilik Lisesi ve Turizm Meslek Lisesi yaptırıyoruz. Bunkar, önümüzdeki birkaç yıl içinde Manisa'mıza kazandırmayı hedeflediğimiz öğretim kurumlarımızdır.”

Köylerin şehirlerle aynı kalitede hizmet alacağına dikkat çeken Başkan Yıldız, “Yüz yılı aşkındır yaşanan köy-şehir gelişmişlik farkı bizim dönemimizde ortadan kalkacaktır. Şehirdeki imkanlar ve hizmetlerin aynı kalitede köylere ulaşması için gayret gösteriyoruz. Köyde yaşayan kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, şehir imkanlarını götürmek için bütün bütçe şartlarımızı zorlamış bulunuyoruz. Zaman içinde bütün şehir imkanlarının köylere de kazandırıldığını herkes yaşayacak ve görecek.” dedi.

MANİSA ÖZEL İDARE BÜTÇESİ 74 MİLYON TL
MANİSA ÖZEL İDARE BÜTÇESİ 74 MİLYON TL
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:30:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 15:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?