4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Özürlünün hakkını bu merkez arayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde Özürlüler Koordinasyon Merkezi (ÖKM) kuruldu.

Merkezde, Manisa’da faaliyet gösteren 2 görme, 1 işitme, 1 ortopedik ve 1 işitme engelliler derneği olmak üzere toplam 5 engelli derneği yer alıyor.

Bugün sabah Ece Restorant’ta, AK Parti Kadın Kolları üyeleri, 5 özürlü dernek başkan ve üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Ramiz Şiyak, genel merkezden gelen direktif doğrultusunda Ege Bölgesi’nde ilk olarak Manisa’da Özürlüler Koordinasyon Merkezi’ni örgütlediklerini belirtti.

Şiyak, "Teşkilatlanmamızı bir hafta içerisinde tamamladık ve göreve başladık. Bundan sonra özürlülerimizle ilgili sorunlar tespit edilecek. Yerel bazda yapmamız gerekenleri yapmaya çalışacağız. Bizi aşan sorunlarımız için ise milletvekillerimiz vasıtasıyla Ankara’dan çözüm arayacağız. Merkezimiz, özürlü vatandaşlarımız adına yasalarla belirlenmiş hak ve özgürlüklerin takipçisi olacak. Özürlülerle ilgili, parti olarak çalışmamız vardı ama bundan sonra tek çatı altında bu çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu konuda hükümetimizin durumu da ortada. Çok farklı bir konumdayız. Merkezimizin ilçelerde de bir an önce teşkilatlanması için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Toplantıda, Özürlü Koordinasyon Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri de basına tanıtıldı. Merkezin, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları gibi partiye bağlı çalışan bir birim olduğu belirtildi. Merkezin AK Parti İl Başkanı Ramis Şiyak ve İl Sosyal İşler Başkanı Kemal Beygit’e bağlı olarak faaliyet göstereceği açıklanırken, ÖKM Başkanlığı’na Mehmet Göktaş, ÖKM Başkan Yardımcılığı’na Bilal Esen, ÖKM Teşkilat Başkanlığı’na Coşkun Yıldırım, sekreterliğe Nuri Yıldırım, Mali İşler Başkanlığı’na Celal Gerdan, Basın Yayın Başkanlığı’na Gülseren Uykun, Sosyal İşler Başkanlığı’na Nalan Çeler, AR-GE Başkanlığı’na Bilal Cansu, Halkla İlişkiler Başkanlığı’na Saadet Baba, üyeliklere ise Muammer Seka, Mürşide Göktaş ve Nursel Batu’nun getirildiği açıklandı.

ÖKM Başkanı Mehmet Göktaş, yaptığı açıklamada ellerinde bir yaptırım gücü olmadığını belirterek, "Özürlülerin sorunları yıllar öncesinden tespit edilmiş ancak, sorunları giderilmemiş. Yaptırmak ve açıkların giderilmesini sağlamak amacıyla hükümetin de avantajlarını kullanacak bir kurum haline geldik. Bizler tavsiye gücü olacağız. Biz dil, din ve ırk ayırımı yapmadan sorunları çözmek için biraraya geldik. Ankara ile buradaki kuruluşlar arasında köprü olarak çözüm bulmak için mücadele vereceğiz. Özürlüleri topluma kazandırmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

Manisa’da özürlülerin yaşadığı sorunları dile getiren Göktaş, "En büyük sorunumuz işsizliktir. Ayrıca vatandaşlarımızın yeteri kadar bilgilendirilmemiş olması ve kaldırımlarda rahat yürüyemememizdir. Belediyemiz kaldırımlarda özürlüler için özel yerler yapmış, ancak vatandaşlarımız yeteri kadar bilinçli değil. Bizlere ayrılan bölümleri kapatıyorlar. Bu konuda biraz daha hassas olmalarını temenni ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 16:33:56
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?