5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Pakistan'a 20 vagon yardım malzemesi

MANİSA'DAN PAKİSTAN'A 20 VAGON YARDIM MALZEMESİ

Pakistan'ın yaşadığı sel felaketi karşısında Türkiye duyarsız kalmadı. Sadece Manisa'da toplanan 20 vagondan oluşan yardımlar Pakistan'a gönderildi.

Toplam değeri 700 milyon TL olan yardım malzemeleri OSB lojistik kısmı tren yolundan uğurlandı. Yapılan törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile protokol üyeleri katıldı. 11 günde Pakistan'ın başkenti İslamabad'a ulaşması planlanan yardımların 440 ton civarında olduğu ifade edildi. Toplanan yardımların 190 tonunun gıda, 150 tonunun un ve 100 tonunun da su olduğu belirtildi. Eskişehir üzerinden İran kapısı ve İslamabad'a ulaşması planlanan yardım malzemeleri için Manisa Valiliği başta

olmak üzere Turgutlu Köprübaşı, Akhisar, Salihli, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kırkağaç, Gördes Kaymakamlığı, Manisa Belediyesi, Yonca gıda ve iş adamlarından toplanan yardım Türk Kızılayı aracılığıyla Pakistan'a ulaştırılacak. 20 vagon ve 40 konteyner ile yola çıkan malzemelerin 11 gün sonra İslamabad'a ulaşacağı belirtildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik kısmında yapılan törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Celalettin Güvenç, OSB yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve protokol üyeleri ile iş adamları katıldı.

Törende konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, tüm dünyanın Türkiye'nin Pakistan'a yaptığı yardımları izlediğini ifade etti. Vali Güvenç, Pakistan'da 10 milyon insanın aç ve yardım beklediğini belirterek şunları söyledi: "Onların umudu Türkiye'dir. Türkiye bu konuda tüm dünyaya örnek oldu. Pakistan bize en sıkıntılı zamanlarımızda her zaman yardım elini uzatmış bir halktır." Vali Güvenç ayrıca, Manisa'da yapılan yardımların yanı sıra cuma ve bayram namazlarında yaklaşık 1,5 milyon TL yardım toplandığını

ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, OSB'nin yeni lojistik kısmında depolanarak tren yoluyla Pakistan'a gönderilen yardımların 20 vagon ve 40 konteyner olduğunu ifade etti. OSB ile iftihar ettiklerini anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Son yıllarda dünyada en hızlı büyüyen ve gelişen bölge Manisa Organize Sanayi Bölgesi'dir. Burada OSB depoları hayırlı bir işe ev sahipliği yaptı. Önce toplanan yardımlar burada bekletildi şimdi de tren yoluyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Biz de dostumuza yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk halkı yardım ve hamiyetseverdir. Ayrıca dünyada başka bir millet yok ki Türkiye'yi karşılık beklemeden sevebilsin. Bunu yapan tek ülkede kardeş ülkemiz Pakistan'dır. Ben Ankara'da büyükelçiler ve konsoloslar ile sık sık görüşürüm. Türkiye'nin ikinci eli dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen ülke Pakistan'dır. Amacımız Türkiye'nin Pakistan'da kalıcı konutlar inşa etmesini sağlamaktır."

ÇOK YAŞA TÜRKİYE ÇOK YAŞA PAKİSTAN

Dünyada yapılan yardımlara bakıldığında Türkiye'nin başı çektiğinin görüldüğünü anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin yardım konusunda duyarsız kalmasına aldırış etmeden yardımlarını topladı ve toplamaya devam ediyor. Pakistanlılar da gözlerini Türkiye'ye çevirdiler ve gelecek olan yardımları bekliyorlar. Manisa'da bu konuya kısır kalmadı. Manisalılarda Pakistan halkının dualarından nasibini almaya mazhar oldu. Pakistan dünyada Endenozya'dan sonra nüfusu en yoğun

olan ülkelerin ikincisidir. Ülkemizin bayrağı ile Pakistan'ın bayrağı da büyük ortaklık taşımaktadır. Onlarda da ayyıldız var. Onların bayrakları yeşil zemin üzerine yapılmış bizim bayrağımız al kan rengidir."

Arınç, sözlerini Pakistan'ın ünlü sözü olan 'Zindebad Pakistan' ve 'Cive Pakistan' sözleriyle bitirdi. Arınç sözlerinin anlamını da anlatarak şunları söyledi: "Bu sözler o ülke halkı için çok önemli. 'Ölünceye kadar ayakta kal Pakistan' ve 'Çok yaşa Pakistan' anlamına gelen bu sözlere biz de bir yenisini ekledik. 'Cive Pakistan, cive Türkiye' dedik. Bunun anlamı da 'Çok yaşa Pakistan çok yaşa Türkiye'dir."

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Tıraşçı dua etti. Dualarla Pakistan'a gönderilen yardım malzemeleri için trenin start komutunu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.

MANİSA'DAN PAKİSTAN'A 20 VAGON YARDIM MALZEMESİ
MANİSA'DAN PAKİSTAN'A 20 VAGON YARDIM MALZEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:07:05
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 09:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?