5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Parasını isteyen mimara kurşun

MANİSA'DA CİNAYET

Manisa'da çizdiği bir projenin parasını almak üzere kardeşiyle birlikte müteahhit firmaya giden İzmirli mimar, burada çıkan tartışma sonucu tabancayla öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, daha önce çizdiği bir projenin parasını istemek üzere kardeşi Vacip Oğuz Barbaros ile Merkez Efendi Mahallesi Kirazlık Caddesi'ndeki bir müteahhitlik firmasına giden mimar Yavuz Selim Barbaros ile firmanın sahibi B.Y. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, proje eksik olduğu için ödeme yapmayacağını belirten B.Y., ödeme yapılması konusunda ısrarcı olan kardeşlere tabancasıyla ateş açtı.

Açılan ateş sonucu 4 kurşun isabet eden mimar Yavuz Selim Barbaros(28) olay yerinde hayatını kaybetti, CBÜ Makine Mühendisliği Fakültesi'nde öğrenci olan kardeşi Vacip Oğuz Barbaros 23) ise yaralandı.

Silah sesini duyan vatandaşların polise yaptığı ihbarla olay yerine Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize Yunus Timleri sevk edildi.

İki kardeşe tabancayla ateş ederek birinin ölümüne diğerinin de yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla müteahhit B.Y.(61), gözaltına alındı. Saldırıda yaralanan Vacip Oğuz Barbaros, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaydan 20 dakika sonra eşi tarafından telefonla aranan Yavuz Selim'in telefonuna Manisa Asayiş Şube Müdürü Sezgin Aydın açtı. Aydın, telefonda, "Proje üzerinde çalışıyoruz. Eşiniz dışarı çıktı. Geldiğinde sizi arayacak." diyerek acı haberi vermedi.

İzmirli Mimar Yavuz Selim Barbaros'un evli ve 7 ay önce de baba olduğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra İzmir Bornova'da iki arkadaşı ile birlikte mimarlık bürosu açtıkları öğrenildi.

Cinayetle ilgili soruşturma başladıldı.

MANİSA'DA CİNAYET
MANİSA'DA CİNAYET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 18:48:00
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?