30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Parasızlık yüzünden şikayetçi olamadılar

Salihli'nin Gökeyüp kasabasında tütüncülükle uğraşan Ayşe-Mehmet Aydın çiftinin üç düşükten sonra İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen ilk bebekleri de ölen 13 bebek arasında bulunuyor. Maddi durumları çok kötü olan genç çift, parasızlık nedeniyle hastane yönetiminden şikayetçi olmadı.


Salihli'nin Gökeyüp kasabasında oturan 5 yıllık evli Ayşe-Mehmet Aydın çifti, maddi durumları çok zayıf olmasına rağmen çocuk aşkıyla yanıp tutuşuyorlardı. 5 yıl içinde 3 girişimleri de düşük nedeniyle sonuçsuz kaldı. Çok fakir olmalarına rağmen çocuk sahibi olmayı çok isteyen Ayşe Aydın, doktor kontrolünde dördüncü kez hamile kaldı. Bugüne kadar ilk hamileliğinde bebek ana karnında öldüğü için 1 kürtaj yaptıran Ayşe Aydın, daha sonra da 2 kez düşük yaptığından 4. hamileliğini Salihli'de özel
muayenehanesi bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Gürsoy kontrolünde tamamladı. Bu arada bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için yaklaşık 4 bin YTL borca giren genç çift, son olarak Salihli'deki Doktor Mehmet Gürsoy'a kontrol için gittiklerinde, erken doğum belirtisine karşı uyarıldılar.


Salihli Devlet Hastanesi'nde Küvez olmadığını söyleyen Dr. Mehmet Gürsoy, anne adayını İzmir, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Ayşe ve Mehmet Aydın çifti, Tepecik'teki hastaneye giderek doğum saatini beklemeye başladılar. Geçtiğimiz Cumartesi günü doğum gerçekleşti. Kız olduğu öğrenilen bebek 7 aylık dünyaya geldi. Bebeğinin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini söyleyen Ayşe Aydın; "Cumartesi günü saat 17.00'de bebeğimi dünyaya getirdim. Erken doğum olduğundan bebeğimi saat 18.00'de küveze aldılar. Buraya kadar her şey normal gelişti. Bebeğimin sağlığı yerindeydi. Bir süre sonra bebeğimizin öldüğünü duyurdular" dedi.


Geçimlerini tütüncülük yaparak temin eden çift, şikayetçi olmadıklarını belirtti. Ayşe Aydın; "Zaten geçimimizi güçlükle temin ediyoruz. Hamilelik sırasında da yeterince borçlandık. Şikayetçi olursak, İzmir'e gidip-gelecek paramız yok. Borç alacağımız kimse de kalmadı. O nedenle şikayetçi olamayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:13:14
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 18:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?