4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Park Ramazan'a hazır

Süreyya Park’ta inceleme yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevre düzenlemelerinin ve parktaki binaların tadilatının yakında biteceğini söyledi.

Manisa Belediyesi’nin Çevre Orman İl Müdürlüğü’nden kiraladığı Süreyya Park Piknik alanında Fen İşleri ekiplerinin sürdürdüğü tadilat devam ederken Belediye Başkanı Cengiz Ergün düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. İşçilerden bilgi alan Başkan Ergün, Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanması planlanan çalışmalar için ekip sayısının arttırıldığını, bazı ekiplerin hafta sonu da çalıştığını söyledi. Başkan Ergün, “ Süreyya Park Piknik alanında başladığımız düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında bakımsız kalan ağaçların budama işlemleri yapıldı. Vatandaşlara hizmet veren kafeterya, restoran ve oturma grupları yenilenerek modern hizmet verecek tarzda düzenleniyor.

Yeni düzenlemelerde oyun grupları ve ailelerin rahatça piknik yapabileceği ayrı alanlar oluşturulmaya devam ediyor. Süreyya park piknik alanı Manisalıların yakından tanıdığı ancak bir süredir bakımı yapılmayan ve ailelerin rahatça giremediği bir alan haline gelmişti. Bunu ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmalarda son noktaya gelmek üzereyiz. Bir aksilik olmazsa Süreyya Park Piknik alanı yeni yüzüyle ve düzenlenmiş haliyle Ramazan Bayramı’nda hizmete girmiş olacak. Vatandaşlarımızda burada gönül rahatlığıyla güvenli bir şekilde tüm ailesiyle pikniğini yapabilecek. Manisalıların rahat etmesi bizim tek gayemiz bu nedenle çalışmaları sürekli takip ederek yerinde inceliyoruz” dedi.

Süreyya Park Piknik alanının düzenlendikten sonra vatandaşlar tarafından korunup kollanması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların kullandığı piknik alanını yine halkın koruması gerektiğini söyledi. Başkan Ergün; “ Süreyya Park Piknik alanında birkaç ay öncesine kadar bakımsız bir haldeydi. Buranın yenilenmesini ve işletmesini belediye olarak üstlendik. Süreyya Park Piknik alanı hizmete açıldıktan sonra buranın kollanıp korunması gerekiyor. Yapılan harcamaların boşa gitmemesi için vatandaşlarımızın buralara kendi malıymış gibi sahip çıkması lazım. Önemli olan hizmet istemek değil yapılan hizmete sahip çıkmaktır diye düşünüyoruz. Bu nedenle Manisalıların Süreyya Park kullanıma açıldıktan sonra buraya gözü gibi bakarak Manisa’nın bu köklü mesire alanına sahip çıkmasını bekliyoruz. Süreyya Park’ın kullanım süresinin uzatılması içinde görüşmeler devam ediyor. Manisalıların daha iyi ve sürekli hizmet alabilmesi için bu sürenin uzayacağını umuyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 19:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?