9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Park sorunu hallediliyor

Manisa Belediyesi'nin subay lojmanlarının yerine yapacağı 350 araçlık otoparkla ilgili çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Ankara ziyaretinde Genel Kurmay Başkanı Orgenaral Hilmi Özkök'le görüşen Belediye Başkanı Bülent Kar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Genel Kurmay Başkanımız projemizden memnun kaldı. Subay lojmanlarına karşılık batı kışla içerisinde 32 daire yapacağız. Teslim alacağımız subay lojmanlarını yıkarak yerine 3 katlı bir otopark yapacağız. Yaklaşık 300 ila 350 araç kapasiteli otoparkımızın proje çalışmaları protokol imzalanmasının ardından başlayacak"dedi. Otoparkın bir katının yer altında olacağını kaydeden Başkan Kar, "2 bin metrekarelik bu alanın hemen yanında bulunan Kitapsaray binasının yüksekliğini aşmamamız gerekiyor. Bu yüzden bir katı yeraltında planlayacağız. 3 katlı olacak otoparkımızla birlikte bu bölgedeki trafik yoğunluğunu en aza indireceğiz"dedi.
Cumhuriyet Meydanı otoparkının tamamlanması ve ada içi otoparkların tam kapasite kullanımıyla birlikte Manisa'da ki otopark sıkıntısının ciddi anlamda hafifleyeceğinin altını çizen Başkan Kar, "Merkezde bulunan Adliye, belediye ve Emniyet Müdürlüğü'nün Laleli semti civarına taşınması ile merkezdeki trafik sıkıntısının biteceğini umuyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 21:35:35
Güncelleme :16 Şubat 2006 Perşembe 21:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?