5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Parklara şehit isimleri verildi

MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Manisa Belediyesi tarafından Adakale Mahallesi’nde hizmete açılan Çınarlı Kahve yanındaki parka Şehit Komiser Ali Osman Sarıçalı ve Manisa Lisesi karşısında hizmete açılan parka da Şehit Yarbay Melih Gülova isimlerinin verilmesi, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Manisa Belediyesi’nin parklara şehit isimlerinin vermesi töreni, Adakale Mahallesi’ndeki Çınarlı Kahve yanında başladı. Güneydoğu’da Hizbullah terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen Komiser Ali Osman Sarıçalı’nın adının verildiği törene, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Vali Vekili Necmettin Yalınalp, MHP 23. Dönem Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, 24. Dönem Milletvekili adayları, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Şehit Komiser Ali Osman Sarıçalı’nın eşi Çimen Sarıçalı, Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törenin açılış konuşmasını yaptı. Kastamonu’da yaşanan silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Recep Şahin’e rahmet, ailesine baş sağlığı dileyen Başkan Ergün, “Bugün burada, vatanın bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırıları bertaraf etmek için gösterdiği kahramanlıkların mükâfatını, şahadet mertebesine erişerek alan Ali Osman Sarıçalı evladımızın ismini ölümsüzleştirmek için bir aradayız. Aslında söylenecek fazla bir söz yok, sözün bittiği yerdeyiz. Biz Manisa Belediyesi olarak, en kıymetli varlığı canını vatan uğruna feda etmiş iki yiğit evladımızın ismini yaşatmak istedik. Bunun için, her gün insanların bulunduğu, özellikle çocuklarımızın faydalandığı mekânları seçtik ve aziz şehitlerimizin onurlu isimlerini kentimizde yeni yapılan iki parka verme kararı aldık” dedi.

"ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZ"

Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda, Alibeyli Çınarlı Kahve Rekreasyonu neticesinde oluşturulan parka, terörle mücadelede girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Şehit Komiser Ali Osman Sarıçalı’nın ismini verdiklerini anlatan Başkan Ergün, “Biz biliyoruz ki, onlar için ne yapsak az. Ancak bu isimleri parklara verirken şunu düşündük, geleceğimizin teminatı ve bu vatanı emanet edeceğimiz gençlerimiz, her gün bu parklarda vakit geçirirken, içinde bulundukları mekâna ismini veren bu kahramanların destanını iyice anlayabilsin. İnsanın, vatanını canını verecek kadar sevmesinin ne demek olduğunu idrak etsin istedik. Bu vesile ile başta bugün aramızda olan şehidimizin değerli ailesine katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Onlar evlatlarını bu vatana verdiler, biz de kahraman evlatlarının ismini ölümsüzleştirdik. Şehidimizin ismini taşıyan bu parkın kentimize hayırlı uğurlu olmasını diler, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden evlatlarımıza Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet dilerim” dedi.

"DUYGULU ANLAR YAŞADI"

Vali Vekili Necmettin Yalınalp da, yaptığı konuşmada parka şehitlerin isminin verilmesinde emeği geçenleri kutladı. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, günün anısına Şehit Komiser Ali Osman Sarıçalı’nın eşi Çimen Sarıçalı’ya parkın çerçevelettirilmiş fotoğrafını hediye etti. Parkın isim tabelasının açılışını Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehit eşi Çimen Sarıçalı ve Milletvekilleri ile Milletvekili adayları birlikte yaptı. Şehit Komiser Ali Osman Sarıçalı’nın eşi Çimen Sarıçalı, açılışın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Adakale Mahallesi’ndeki törenin ardından Manisa Lisesi karşısındaki parka Şehit Yarbay Melih Gülova’nın adının verilmesi töreni gerçekleştirildi. Buradaki törene CHP’li Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Burada da Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Maliye eski Bakanı Sümer Oral birer konuşma yaptı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ülkesi için canını feda eden kahramanların isimlerinin yaşatılması konusunda bundan sonra da üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Manisa’yı güzelleştirmenin yanı sıra insanların gidebileceği sosyal alanların arttırılmasına da önem verdiklerini belirten Ergün, kentin her alanında bu tür çalışmaları yapmak istediklerini söyledi. Şehit Yarbay Melih Gülova’nın eşi Asena Gülova da yaptığı konuşmada, parka Şehit Yarbay Melih Gülova’nın adının verilmesini, Gülova Ailesi olarak mutlulukla karşıladıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehit Yarbay Melih Gülova’nın eşi Asena Gülova’ya günün anısına parkın çerçevelettirilmiş bir fotoğrafını takdim etti. Konuşmaların ardından Yarbay Melih Gülova Parkı’nın isim tabelasının açılışı gerçekleştirildi. Törenin sonunda şehit eşi Asena Gülova, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini sundu.

MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
MANİSA BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:08:05
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 00:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf erbay IP: 88.236.10.xxx Tarih : 17.05.2011 19:27:16

ALLAH CELLE ŞANUHU KATINDA EN YÜCE MAKAMLARA LAYIK GÖRÜLEN ŞEHİTLERİMİZE ..SAYELERİNDE TAHT TA OTURANLAR GEREKEN İTİNAYI GÖSTERMİYORLAR DİYE ...ÜZÜLMEYİN ..ŞEHİDE  ADIYLA HİTAP NASİP MESELESİDİR ..BİR PARK A VERİLMİŞ ÇOK MU YİNEDE ALLAH RAZI OLSUN CENGİZ BAŞKAN BAYBURT DOĞUMLU MANİSA LI ÜLKÜCÜLER..