8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Pazar yeri tartışması büyüyor

Manisa Belediyesi ile pazarcılar arasındaki Karaköy pazar yeri tartışmaları büyüyor. Dönemin belediye başkanı Anavatan Partisi Manisa İl Başkanı Adil Aygül, otopark projesi üzerinde oynamalar yapılarak pazarcı esnafının mağdur edildiğini iddia ederken, Belediye Başkanı Bülent Kar ise, projede Adil Aygül'ün imzası olduğunu belirterek, Aygül'ün yalan söylediğini ileri sürdü. 

Dönemin Belediye Başkanı Adil Aygül tarafından ihale edilen ve inşaasına başlanan Karaköy otoparkı ile pazaryeri, 2 başkan arasında tartışmalara neden oldu. Pazarcı esnafının tezgah kapatmasına neden olan pazaryeri için Belediye Başkanı Bülent Kar, projenin kendileri tarafından hazırlanmadığını söylerken, dönemin belediye başkanı Adil Aygül ise proje üzerinde oynamaların yapıldığını iddia ederek, otopark üzerinde yapılan dükkanların yıkılması gerektiğini söyledi.

 Belediye eski Başkanı ve Anavatan İl Başkanı Adil Aygül, "Alanda şuanda görülen daralmanın tek nedeni, bizim hazırladığımız projenin dışında, şu anki mevcut belediye tarafından yapılan dükkanlardır. Alanı genişletmek istiyorlarsa, kendi hatalarını kabul edip önce o otopark üzerindeki dükkanları yıkmaları gerekir. Yapılan o dükkanlar projede olmadığı gibi, temellerinin de nerde olduğu belli değildir. Proje dışı yapıldığı için, dükkanlar otoparkın üzerine bindirilmiş de olabilir. Belediye, pazarcı esnafının sıkıntısına çözüm getirmek istiyorsa, sonradan yaptıkları dükkanları yıksınlar" diye konuştu. 

Karaköy otoparkı ve pazaryeri inşaatının projesinin kendileri tarafından çizilmediği gibi, otopark üzerinde yapılan 16 adet dükkanın aslında projede mevcut olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kar ise, "İnsan yaptığını 2 yılda ne çabuk unutur" dedi. Başkan Kar, "Sayın başkan, 'Otopark üzerinde dükkan yoktu' diyor. Ama belge ve projeler yalan söylemez. Altında kendisinin de imzası olan projede, 16 adet dükkan otoparkın tam ortasında yer alıyordu. Biz göreve geldiğimizde bu dükkanları otoparkın üstünden alarak, yan tarafa kaydırdık. Yaptığımız değişiklik bundan ibarettir. Böyle yaparak da pazaryeri olarak kullanılacak alandan daha çok faydalandık. Kendisi yalan söylüyor, yaptıklarını unuttuysa proje belediyemizde mevcuttur, gelip bakabilir" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 02:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?