3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Pazarcı modern pazaryeri istiyor

Manisa Pazarcılar Odası, haftanın 5 günü kurulan ve halkın yüzde 90’nını ilgilendiren pazaryerlerinin iyileştirilmesi için önerliler hazırladı.

Manisa Meyve, Sebze ve Umum Pazarcılar Odası, yerel seçimler öncesinde esnaf ve vatandaşların pazaryerlerinde yaşadığı ortak sıkıntılar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili çözüm önerileri hazırladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Halim Şener: “Sokak aralarında kurulan semt pazarlarımız mutlaka azalmalıdır. Cadde ve sokaklardan arındırılmalı, alt yapısı tamamlanmış, üstü kapalı standart satış reyonları olan tuvalet ve lavaboları olan elektrik ve suyu olan alanlara taşınmalıdır.”dedi.

HANGİ PAZARYERİ NASIL OLMALI?

Pazarcılar Odası tarafından pazaryerleriyle ilgili somut çözüm önerileri hazırlandı. Hazırlanan rapora göre yarım kapalı alana taşınan Karaköy pazarında alt yapı, elektrik, su, tuvalet gibi eksikler devam ediyor. Salı pazarının açık kalan kısımlarının kapatılması, ayrıca Eski Sebze Meyve Hal alanı ve garajın bir kısmının pazarcı esnafına tahsis edilip, haftanın iki günü kurulacak modern, çağdaş bir pazar haline getirilmesi isteniyor.

Manisa’nın en eski alış veriş merkezlerinden birisi olan Perşembe pazarı ise gelişen ve güzelleşen Manisa’nın başlıca sorunlarından birisi olarak gösterildi. Pazarda yapılan planlama çalışmalarının sağlıklı bir şekilde gözden geçirilmesi istendi. Alaybey pazarında ise alt köprü kısmında bulunan üstü açık kalmış olan bölümün kapatılması gerektiği vurgulandı. Bölgedeki dere kapandıktan sonra pazaryeri olarak kullanılması önerildi. En modern pazarlarından birisi olan Laleli Kapalı Pazaryeri’nin açıkta kalan kısımlarının kapatılması, yan taraflarına peynir, zeytin, bakkaliye ve balık bölümlerinin dükkan ve reyon haline getirilip yeniden yapılandırılması önerildi. Horozköy pazarında ise 3 yılı aşkın bir süredir çalışmaların devam ettiği ancak sonuç alınamadığı vurgulandı.

Oda yönetimi burada üstü kapalı, alt yapısı tamamlanmış bir pazaryeri yapılması için harekete geçilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 16:53:34
Güncelleme :19 Şubat 2009 Perşembe 17:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?