30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Pazarcılar ile protokol imzalandı

Manisa Belediyesi Pazarcılar Odası arasında pazar yerlerinin tahsisi, bakım ve temizliği konusunda geçen yılın fiyatlarıyla bir yıllık protokol imzalandı.

Aylık 35 bin YTL belediyeye bedel ödeyecek olan Manisa Meyve-Sebze ve Umum Pazarcılar Odası, bir yıl boyunca Manisa merkezdeki 8 pazaryerinin yer tahsisleri, temizliği ve bakımıyla ilgilenecek.

Konuyla ilgili Pazarcılar Odası’nda protokol töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Bülent Kar, Oda Başkanı Halim Şener ve yöneticilerin hazır bulunduğu törende karşılıklı imzalar atıldı. Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Pazarcılar Odası ile söz konusu protokolü her yıl yaptıklarını, böylece belediyenin önemli bir yükün kalktığını dile getirdi.

Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ise imzalanan protokol gereğince şehir merkezindeki Perşembe, Karaköy, Salı, Pazartesi, Laleli, Alaybey, Horozköy ve Nurlupınar Pazarı olmak üzere 8 pazaryerinin yer tahsisleri, bakım ve temizliği konusunda aylık 35 bin YTL Manisa Belediyesi’ne bedel ödemek şartıyla bir yıllığına kiraladıklarını ifade etti.

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER
Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, yıllardır pazarcı esnafının kapalı pazar yeri yetersizliğinden dolayı sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek, “Geçmiş dönemlerdeki belediye başkanlarımızdan defalarca kapalı pazar yeri sözünü aldık. Ancak hiç biri gerçekleşmedi. Pazarcı esnafı olarak modern ve sabit bir kapalı pazaryeri hayal ediyoruz. Bu hayalin gerçekleştirilmesi için Sayın Belediye Başkanımız Bülent Kar’dan söz aldık. Bizim talebimiz eski hal yerinin modern bir kapalı pazaryerine çevrilmesidir. Burası hem bizim için hem de vatandaşlarımız için uygun bir yer. Bu konuda Manisa Belediyesi’nden gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz.’’dedi.

BELEDİYE BAŞKANI’NA TAM DESTEK
Bülent Kar’ı önümüzdeki beş yıllık süre için tekrar belediye başkanı olarak görmek istediklerini ifade eden Başkan Şener, “Sorunlarımızla ilgilendiği için kendisine teşekkür ediyoruz. El ele vererek sorunları birlikte çözeceğimize inancım tamdır.”
Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ise, pazarcı esnafının sıkıntılarını bildikleri için protokolü geçen yılın fiyatlarıyla yaptıklarına dikkat çekerek, “Pazarcı esnafının yanında olmak, onların sıkıntılarına çözüm bulmak bizim görevimiz. Eğer tekrar Manisa Belediye Başkanlığına layık görülürsem öncelikli hizmetim pazarcılarımıza modern bir kapalı pazar yeri yapmak olacak. Ancak pazarcı esnafımızın bize bu konuda proje getirmesini istiyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Başkan Kar’a içerisinde çeşitli meyvelerin bulunduğu bir sepet hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 20:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?