4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Pazarlar zabıta denetiminde

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki pazarlarda denetim yapmaya başladı. Özellikle sık şikayet gelen Salı pazarında denetleme yapan zabıtalar, pazaryeri yakınında park eden ve evlerin önünü kapatarak yayaların geçişini engelleyen araçları kaldırttı.

Zabıtanın çalışmalarını izleyen vatandaşlar ve bazı pazarcılar, “Bizler vergisini veren esnaflarız. Vergisini vermeden çalışanların pazarlardan men edilmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgilenen Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e çok teşekkür ediyoruz” diyerek yapılan çalışmaları ilgiyle karşıladı.

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Mahir Bedel, zabıta ekiplerinin denetiminin diğer pazarlarda da süreceğini söyledi. Manisa'daki pazaryerlerinin yeniden elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün, pazarcı esnafı ile görüşme yapılacağını ve bazı olumsuzlukların giderileceğini söyledi.

Başkan Cengiz Ergün şöyle konuştu, “Kentin önemli sorunlarını tespit ederek gideriyoruz. Şimdi sıra pazaryerlerine geldi. Pazaryerlerinde seyyar satıcılar ve araçların yol üzerlerine park etmesi konusunda şikayetler geliyor. Ayrıca bazı pazarcıların bağırarak satış yaptığı vatandaşlar tarafından bizlere bildiriliyor. Bu konulara acilen çözüm bulmamız gerekiyor. Pazarcı esnafı temsilcileriyle oturup bu konuyu değerlendireceğiz. Pazaryerlerine çeki düzen vermemiz lazım. Zabıta ekiplerimizi bu konuda özveriyle çalışıyorlar. Halktan gelen şikâyetleri de bu noktada dikkate alıyoruz. Bizim için halkın sağlıklı ve düzenli mekânlardan alışveriş yapması önemli” dedi.

Manisa'da gıda çarşısının kurulması ile Perşembe pazarındaki yer sıkıntısının azalacağına da dikkat çeken Başkan Cengiz Ergün, “Gıda çarşısı yeraltındaki otoparkıyla birlikte kurulduktan sonra buradaki Pazaryeri sıkıntısı bir nebze giderilmiş olacak. Sıkışıklığın giderilmesi konusunda şuan için gıda çarşısının bitmesini bekleyeceğiz. Ancak gıda çarşısı ile ilgili kararı bekliyoruz. Bu konu netleştikten sonra Perşembe pazarı sorunu biraz da olsa azalacak. Ancak Pazaryerleri konusunda ilgililerle denetimlerimizi sıklaştıracağız” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?