4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Perşembe Pazarı küçülecek

MANİSA BELEDİYESİ VE PAZARCILAR ODASI SEMT PAZARLARI HAKKINDA İSTİŞARE YAPTI

Manisa'da çarşamba günleri hariç haftanın 6 günü kurulan semt pazarları Belediye'nin talebi üzerine Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği ve Manisa pazarcıları odası temsilcilerinin katıldığı toplantı ile masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün makam odasında yapılan toplantıya Manisa Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, oda üyeleri ile bazı pazarcılar katıldı.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün kentin en önemli sorunlarından biri haline gelen semt pazarlarına düzenleme getireceklerini söyledi. Başkan Ergün, "Biz göreve geldiğimizden bu yana pazaryerleri konusundan fazlasıyla şikâyet ve talep aldık. Bunun sonucu olarak ta bu toplantıyı yapmayı uygun bulduk. Amacımız pazaryerlerini mahalle aralarından kurtarmak. Bunu hem Manisalı istiyor, hem de esnaf istiyor."dedi.

Belediye olarak kendilerine katlı pazaryeri talebinin gelmediğini kaydeden Başkan Cengiz Ergün, "Manisa'da birkaç kez katlı pazaryeri konusunda adımlar atıldığını ancak sonuç alınamadığını biliyoruz. Bunun en büyük sebebi yeterli alan olmamasıdır. Manisalı pazarcıların haftanın 7 günü açık kalacak bir katlı pazaryeri talebi olursa bunu değerlendiririz. Ancak arsa temini ve pazaryeri yapımı oldukça zaman alır. Bir yandan bunu çözmeye çalışırken, bir yandan da mevcut pazaryerinde revizyon yapmak zorundayız" dedi. Başkan Cengiz Ergün, Ege Bölgesinin en büyük semt pazarı olan Manisa Perşembe pazarı hakkında da bilgi veren Ergün, "Murat caddesi üzerinde kurulan ve bin'e yakın pazarcı esnafının alışveriş yaptığı perşembe pazarında daralma yapmak durumundayız. Çünkü pazar telaşı bir gün önce başlıyor ve pazar dağıldıktan bir gün sonra sonuçlanıyor. Bu caddeye 112, itfaiye gibi araçların rahatça girmelirini sağlamalıyız" diye konuştu.

Ergün Sokak aralarına kurulan tuhafiye ve giyim tezgâhlarına da düzenleme getireceklerini belirterek, "Pazarı sektör sektör ayıracağız" dedi. Başkanlık odasında pazaryeri projelerini inceleyen heyet adına açıklama yapan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter'de Manisa'da pazaryerinden esnafın yaşam alanlarının genişletilmesini istiyoruz. Ayrıca Manisa'da uygun arsa olduğu takdirde mutlaka katlı pazaryeri istiyoruz"dedi

MANİSA BELEDİYESİ VE PAZARCILAR ODASI SEMT PAZARLARI HAKKINDA İSTİŞARE YAPTI
MANİSA BELEDİYESİ VE PAZARCILAR ODASI SEMT PAZARLARI HAKKINDA İSTİŞARE YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:27:03
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?