30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Pide 1 YTL'den satılacak

Manisa Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Fırıncılar Kooperatifi pide fiyatları konusunda anlaştı.

Ekmek fiyatlarıyla ilgili yaşanan tartışmalar Manisa Belediyesi’nin araya girmesiyle son buldu. Belediye Başkanı Bülent Kar’ın talimatıyla taraflarla görüşen Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbalık, pidenin 75 Ykr ile 1 YTL arasında satılması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.


Konuyla ilgili Manisa Belediyesi Encümen Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi.
MTSO Başkan Yardımcısı ve Matador Ekmek Fabrikası’nın sahibi Mehmet Yılmaz, Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Kemal Erbaşlar, Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ve Belediye Basın Danışmanı Bilal Demir’in de hazır bulunduğu toplantıda alınan son kararı açıklayan Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbalık, “Bilindiği gibi ekmek ve pide fiyatları MTSO ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından belirlenmektedir. MTSO pide fiyatlarını 1.25 YTL olarak tespit etmişti. Açıklanan bu fiyat Manisalılar gibi Manisa Belediyesi tarafından da yüksek bulundu. Yıllık iznini kullanan ve gelişmeleri yakından takip eden Başkanımız Bülent Kar, beni arayarak konuyla ilgili taraflarla görüşmemi istedi. Bunun üzerine yaptığımız görüşmelerde pide fiyatlarının 1 YTL’ye çekilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Ayrıca MESOB Başkanı Hasan Geriter de pide fiyatının 75 Ykr olarak uygulanacağını ifade etmiştir. Dolaysıyla Manisa’da pide fiyatları 75 Ykr ile 1 YTL arasında satılacaktır. Bu konuda hassasiyet gösteren MESOB, MTSO ve Fırıncılar Kooperatifi’ne teşekkür ederiz.”dedi.
MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz ise Manisa’da Türkiye’nin en pahalı pidesinin satıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ”MTSO’nun belirlediği 1.25 YTL’lik fiyat tavan fiyattır. Ramazan ayının 1.günü beklenseydi herkes pidenin 1 YTL’den satılacağını gömüş olurdu.”dedi.


Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Kemal Erbaşlar ise fırıncı esnafının zor durumda olduğuna dikkat çekerek, “Birçok fırın işletmecisi borç içinde yüzüyor. Zarar ediyoruz. Ayrıca çok ucuz pide isterken kaliteyi de yabana atmamak gerekir.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 16:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?