5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Piknikten dönüşü dereye uçtular

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, piknikten dönen aileyi taşıyan otomobil yoldan çıkıp 20 metre yükseklikten dereye uçtu. Ters dönen otomobilde 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.

Güney köyünde piknik yapıp Turgutlu'ya dönen aileyi taşıyan Şerif Ahmet Güngör'ün (67) kullandığı 45 TL 075 plakalı otomobil, bugün saat 14.45 sıralarında havanın yağmurlu ve zeminin kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkıp 20 metre yükseklikten Kara Hüseyin Deresi'ne uçtu. Güney köyündeki kazada, ters dönen otomobil şiddetli yağmurla yükselen iki metre derinlikteki dere sularına gömüldü. Otomobilde ölüm kalım savaşı veren sürücü Şerif Ahmet Güngör, eşi Ümmü Güngör (65), kızları Dilek Güngör (35) ve Hülya Kurt (37) ile torunları Doğukan Kurt (10) ve Dilara Kurt (8) köylülerin yarım saat süren uğraşları sonucu güçlükle kurtarıldı.

Altı kalasla desteklenen otomobilin havaya kaldırılmasıyla pencerelerden çıkarılan yaralılar köy kahvehanesine götürülerek serilen halıya oturtuldu, üzerlerine battaniye örtüldü. Yaralılar daha sonra gelen iki ambulansa bindirilerek Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ümmü Güngör'ün hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Anneleri ile birlikte ambulansın ön tarafına oturan Doğukan ve Dilara Kurt kardeşler gözyaşı döktü.

Kazanın görgü tanıklarından Abdül Güney (55), duydukları büyük gürültüyle olay yerine koştuklarını belirterek "Aracın ters dönüp dereye yattığını gördük. Otomobilin altına koyduğumuz bir kalas ve evlerimizden getirdiğimiz battaniyelerle yaralıları çıkardık. Ailenin bu kazadan yaralı kurtulması mucize. Bu yolda zaten çok kaza oluyor, birçok vatandaşımız hayatını kaybediyor. Devlet yetkililerinin yol için acil önlem almasını, banket koymasını istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 18:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?