8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Polinas'tan Manisa'ya 2. meslek lisesi

Manisa merkeze ikinci bir meslek lisesi kazandırmayı amaçlayan Polinas A.Ş.’nin İstanbul’da hazırlattığı okul projesi, Manisa Valiliği’nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Valilik makamında düzenlenen törene, Vali Orhan Işın’ın yanı sıra Polinas A.Ş. Genel Müdürü Cumhur Büyük Akıncı, Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Korkut, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Bayındırlık İl Müdürü Nusret İşbilir katıldı. Törende önce İstanbul’da hazırlanan yeni meslek lisesinin projesi tanıtıldı. Vali Orhan Işın, projeyi çok beğendiğini ifade ederek, "Büyük bir özen ve titizlikle hazırlanmış bir proje. Gerçekten modern bir okul olacağına inanıyorum" dedi.

Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi yakınlarında göçmen konutları yanında brüt 18 bin 567 metre karelik alana yapılacak olan okulun kapalı alanının 6 bin 432 metre kare olacağını belirten Vali Işın, "Yeni meslek lisemiz 3 katlı olacak. 24 derslik ve ayrıca içerisinde plastik işleme, klima ve elektrik elektronik olmak üzere 3 ayrı meslek dalında atölye bulunacak" diye konuştu.

720 öğrenci kapasiteli okulun Manisa’daki meslek lisesi ihtiyacını büyük oranda gidereceğini kaydeden Vali Işın, okulun 2 trilyon 700 milyar liraya mal olacağını ve 2005 yılı sonuna kadar bitirileceğini açıkladı. Ayrıca ileride gerekirse bölümlerinin arttırılabileceğini söyleyen Vali Işın, "Manisa’da eğitim alanına katkı gösteren tüm hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırdığımız derslik sayısı böylece 296 oldu. Toplam maddi değeri ise 24 trilyon lirayı buldu" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, özellikle Manisa’da ihtiyaç duyulan elektrik ve elektronik bölümlerinin yer alacağı meslek lisesinde ayrıca ilk defa plastik işleme ve klima bölümlerinin de bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu ifade etti. Polinas A.Ş. Genel Müdürü Cumhur Büyük Akıncı ise, "Uzun süredir Manisa’ya bir okul yaptırmayı istiyorduk ancak nasıl bir okul yaptıracağımıza karar verememiştik. Daha sonra kentimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan meslek lisesi yaptırmaya karar verdik. Projesi üzerinde çok titizlikle çalışıldı. Her yönüyle modern bir okul olması için çalıştık. Kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Manisa-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?