30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Polis hem koruyor hem kültür aşılıyor

Manisa Emniyet Müdürlüğü, üst üste asayiş olayları yaşanan TBMM 85’inci Yıl Çok Programlı Lisesi’nde, polis memuru Hidayet Gültekin’i görevlendirdi.

Bu yıl dönem başında okulda göreve başlayan Gültekin, okuldaki güvenliği sağlamanın yanı sıra öğrencilerle arkadaş oldu, onların sorunlarını sıkıntılarını dinledi. Sanatsal eğilimi olan polis memuru Gültekin, resim ve bağlama becerisini öğrencilerle paylaşmak istedi. Okul yönetimi de öğrencilerin sanat çalışmalarına katılmasına sıcak baktı. 390 öğrencisi bulunan liseden 50 gönüllü öğrenci Hidayet Gültekin’in kurslarına katıldı. Gültekin ilk aylarda 50 öğrenciye derslerinden arta kalan zamanlarda resim ve bağlama kursu verdi. Öğrencilerin birbirinden duyması ile okulun hemen hemen her öğrencisi kurslara ilgi gösterdi. Öğretmenler de öğle aralarında Gültekin’den bağlama kursu aldı. Öğrencilerin sanatsal çalışmalara katılması okul civarında yaşanan asayiş olaylarının da azalmasını sağladı.

Hidayet Gültekin ise "Önceki yıllarda okulun bir çok öğrencisi suç olaylarına karışıyorken, bu yıl okulda yaşanan olay yok denecek kadar az" diye konuştu. Emniyet Müdürü Adem Aydemir ise lisede görevi başında ziyaret ettiği Gültekin’e, "Başarınla gururlanıyoruz" dedi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 09:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?