5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Polis merkezini Başbakan açacak

BAŞBAKAN ERDOĞAN HAFTA SONU MANİSA'DA

Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Manisa Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında "OSB Polis Merkezi" ve Manisa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile de Şamar köyünde 51.94 hektarlık alanın ağaçlandırması ile ilgili protokol imzalandı. Polis merkezinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı bildirildi.

OSB hizmet binasında gerçekleşen protokole Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, 15 Mayıs günü Başbakan Erdoğan'ın Manisa'da olacağını belirterek "Sayın Başbakan, ilimizde Organize Sanayi Bölgemizi ziyaret edecek. Bu programda ağırlıklı olarak organize sanayi

bölgemizdeki 4 ve 5. etap alt yapı tesislerinin açılışı, özel sektörün yaptığı istihdam sağlayan işyerlerinin açılışı, bazı tesislerin temel atma töreni, yine OSB'nin kamu adına yaptığı bazı tesislerin açılışı ve temel atma törenlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Vali Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak tesislerin toplam istihdam kapasitesinin 5 bin 152, toplam yatırım tutarının 905 milyon 630 bin TL olduğunu söyledi.

OSB tarafından gerçekleştirilecek olan ağaçlandırma çalışmaları içinde konuşan Güvenç, şöyle konuştu: "Şamar köyü civarında toplam 51 hektar yani 510 dönümlük bir arazi Organize Sanayi Bölgesi tarafından ağaçlandırılacak. Burada 20 bin 514 civarında fıstık çamı, badem, akasya fidanı dikecekler. Çevre için, yeşil alan için bunu önemsediğimizi belirtmek istiyorum."

SANAYİCİLER PROJELERE DESTEK VERDİ

Yaklaşık bir buçuk yıldır gece gündüz çalışma içerisinde olduklarını belirten Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde yapılması gereken hizmetleri yapmaya çalıştıklarını söyledi. Sanayi bölgelerinin vergiden muaf kurumlar olduğunu anlatan Türek, şöyle konuştu: "Kar amacı gütmeyen müesseselerdir. Ama bu bize daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Yani bazı hizmetleri kamudan beklememek gerekiyor. Bölgelerin kendi kaynakları ile bu sorumluluğu yerine getirmesi önemli."

İzmir-Manisa ulaşımını sağlayan Çevre Yolu Projesi'nin gerek Valilik gerek Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla Ulaştırma Bakanlığı projeleri arasında ön sıralara alındığını anlatan Türek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Organize Sanayi Bölgesi olarak biz de kendi üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmek için geçen günlerde sanayicilerimizle bir araya geldik. Tüm sanayicilerimiz oy birliği ile hiçbir itiraza mahal vermeden gönüllü olarak bu projelere destek verdi. Desteklerinden ötürü

sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinden geçecek olan bu çevre yolu 4 tane alt ve üst geçitten oluşuyor. Bölgemizin içerisinden geçecek çevre yolu ile İstanbul İzmir yoluna ulaşım rahatlık ve güvenliğe kavuşacak."

Kara yolundaki ağır taşıt trafiği yükünü azaltmak için 6-7 yıl önce başlamış olan bir Lojistik Köy projelerinin olduğunu hatırlatan Türek, yapılan çalışmaların ardından bu projenin de faaliyete geçme aşamasına geldiğini belirtti. Anadolu Meslek Lisesinin temel atmasını düşünürken müteahhidin çok hızlı çıktığını anlatan

Türek, sözlerine şöyle devam etti: "Herhalde bir ay içerisinde okulumuzun açılışını yapacağız. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Yine bu bağlamda Organize Sanayi Bölgemizin güvenliğini sağlamak amacıyla Manisa Emniyet Müdürlüğü ve Valilik önderliğiyle bir Polis Merkezi inşaatına sayın Başbakanımızın katılımıyla start vereceğiz. Bugün bir diğer projemiz olan ağaçlandırma protokolünü imzalayacağız. Çevreye enerji üretirken negatif etkilerimiz istemesek de çok az da olsa oluyor. Bunu en aza

indirmek için ağaçlandırma çalışmalarına bizde üzerimize düşen görevi yaparak katkıda bulunuyoruz."

ÇEVRE YOLU TAMAMLANACAK

Manisa'nın toplam 16 kilometrelik çevre yolunun yıl sonu itibari ile biteceğini ifade eden Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun da, "Manisa çevre yolu 3 kesimden oluşmaktadır. Birinci kısım OSB'den geçen 5 kilometrelik kısım bu senenin başında ihale edildi. Çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak. Bu sene sonu itibari ile tamamlamayı hedefliyoruz. 2. kısımda 6 km Menemen yolu ile Gediz köprüsü arısını bağlayan kısım. Kamulaştırmadan kaynaklı bir takım eksiklikler var, giderildi.

3. kısım da Manisa'yı Turgutlu yoluna bağlayan 5 kilometrelik yol. Toplam 16 kilometrelik yol bu sene sonu itibari ile Manisa'yı üç taraftan kucaklayacak şekilde çevre yolumuz tamamlanacak. Menemen-Manisa arasını bölünmüş yol olarak ihale ettik. Burada da çalışmalar önümüzdeki günlerde başlıyor. Bir taraftan Menemen üzerinden Çanakkale'ye bir taraftan istanbul yoluna bir taraftan da Manisa Turgutlu yolu üzerinden Ankara'ya ulaşmış olcağız. Çevre yolları için toplam 25 milyon lira harcama yapılacak."

Manisa OSB'de yapılacak polis merkeziyle ilgili konuşan İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir de şunları söyledi: "2009 Haziran ayında 1. kısmı daha önceden polis merkezi olan Organize Sanayi Bölgemizin 2, 3, 4 ve 5. kısımları da polis sorumluluk bölgesi olarak hizmet vermeye başlamıştık. Mevcut karakol binasının yetersizliğini göz önüne alan Organize Sanayi Yönetim Kurulu yeni bir polis merkezi inşaatına karar verdi. Toplam bin 110 metrekarelik Organize Sanayi Polis Merkezi inşaatımız bugün imzalayacağımız

protokolden sonra bir yıl içerisinde teslimi ön görülüyor. Organize Sanayi Bölgemizin bu polis merkezi için ayırdığı bütçe 1 milyon TL. Katkılarından dolayı Organize Sanayi Bölgesi yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör arasında yapılacak yatırımlara ilişkin protokol imzalandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN HAFTA SONU MANİSA'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN HAFTA SONU MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 17:05:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 00:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?