4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Polis muhtarlardan yardım istedi

Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir 29 Mart yerel seçimlerinin ardından 58 mahalle muhtarı ile Fatih Parkı Polis Lokali’nde bir araya geldi.

Tanışma amaçlı düzenlenen toplantıda Emniyet Müdürü Adem Aydemir özeleştiride bulundu. Aydemir, “Polis olarak çok eksiğimiz var. Açıklarımızı kapatmada bize yardımcı olun” dedi.

Aydemir, emniyetin çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi vererek, “Bizim artılarımızı mahalleye eksiklerimizi bize anlatın. Muhtarlar bizim mahalledeki gözümüzdür. Her gün bir defada olsa sıkıntılarını bildirmek için 155’i bir defa arasınlar” diye konuştu.

Adem Aydemir, öncelikle yeni seçilen muhtarlara yeni görevlerinde başarılar dileyerek, “Seçimlerden sonra ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Biz bu toplantıları her ay rutin olarak huzur toplantıları adı altındı gerçekleştiriyoruz. Toplantılarımızda mahallelerimizin sıkıntılarını tespit edip, ortak bir çözüm üretmeye gayret gösteriyoruz. Bizim işimiz kamuya hizmet. Muhtarlarımızda bizim mahalledeki görev arkadaşlarımız. Yani onlarda kamuya hizmet eden görevli arkadaşlarımızdır” dedi.

İl Emniyet Müdürü Aydemir, muhtarlara emniyet müdürlüğünün ve personelinin 24 saat kapısının açık olduğunu vurgulayarak, her türlü sıkıntı veya vakada muhtarların kendilerini 24 saat boyunca arayabileceğinin altını çizdi.

Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhtarlarımızın kendileri ile ilgili sıkıntılarının olmadığını biliyorum. Onların sıkıntıları mahalleleri ile ilgili. Bu nedenle kendilerine 24 saat kapımız her zaman açık. Asla akıllarına bize kızarlar veya tepki gösterirler gibi bir şey gelmesin. Bizim asla kızma gibi lüksümüz olamaz. Polis değil ne olursa olsun devlet için hizmet edenlere kimse kızamaz. Herkes fikrini söylemekte özgürdür. Bizim söylediğimiz doğrudur şeklinde asla bir tartışma içinde olamayız. Manisa polisinin eksiği çok. Bu nedenle bizim çok çalışmamız gerekir. Mesela 2006 yılında sokaklarda ekip sayımız 11 iken, bunun 8 tanesi faal ekip aracımızdı. Ama şimdi ekip sayımız 17’ye yükseldi. Bunun 7 tanesi Mimar Sinan Bulvarı’nın alt kısmına, 10 tanesi ise üst kısmına bakıyor. Ama yeterli mi değil. Araçlarımıza GPRS sistemini getirerek, oto kontrol sistemini geliştirdik. Yani ekibin ne zaman nerede yaptığını kontrol edemiyoruz. Yani ekibimiz artık bize yalan söyleyemiyor. Sözümüzü tutarak MOBESE’yi hizmete soktuk. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etsek de, yine her mahalleye aynı anda ulaşmamız mümkün değil. Bu nedenle muhtarlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var.”

Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetlerini vatandaşlara en iyi şekilde anlatacak kişilerin muhtarlar olduğunu söyleyen Aydemir, “Bizi bağlı bulunduğunuz mahallenize en iyi şekilde anlatacak olan sizlersiniz. Artımızı mahallenize, eksilerimizi ise bize anlatın. Eksiklerimizi bize söyleyin ki, o zaman sokakta bizi eleştirecek insan bulamayalım. Mahallelerimizin çoğu bizden karakol talebinde bulunuyor. Mesela 30 mahalleye karakol yaptığımız zaman, her karakolda en az 3 telsiz ve 3 nöbetçinin daimi olarak görev yapması gerekir. Yani 6 personeli hiç dışarı hizmete çıkmadan 365 gün karakolda durması gerekir. Bu şekilde 30 mahalleye toplam 180 polis memurunu karakollara bağlı anlamına gelir. O zaman personel açısından sıkıntı yaşarız. Mesela ABD’de eyaletlerde ekip sayıları bir kişi. Bir kişi sadece görev yapıyor. Ama bunu ülkemizde yapmamız mevcut değil. Zaten imkanlarımızda mevcut değil” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?