3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Polisler tiyatrocu oldu

Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli birimlerde görev yapan 9 görevlinin de rol aldığı “Merkez Karakolunda Bir Akşam” adlı tiyatro oyunu izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 164.kuruluş yıldönümü kapsamında “Merkez Karakolunda Bir Akşam” adlı tiyatro oyunu sahneye kondu. Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Emniyet Amiri Yaşar Şimşek’in senaryosunu yazdığı, çeşitli birimlerde görevli 2’si bayan 9 polis memurunun oynadığı oyun şehir tiyatrosunda sahneye kondu.

Manisa'da Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde Manisa Valiliği'nin bilgileri ışığında böyle bir organizasyon düzenlediklerini açıklayan Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, çalışmaların yaklaşık 15 gün sürdüğünü söyledi. Aydemir, “Manisa Şehir Tiyatrosu’ndan “polis ile tiyatroyu kaynaştıralım” şeklinde gelen ve polislerinde rol alacağı oyun teklifini değerlendirdik. Kısa süre içerisinde güzel bir oyun ortaya çıkarıldığına inanıyorum. Oyunun senaryosunu Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Emniyet Amiri Yaşar Şimşek yazdı. Tiyatronun kendi profesyonel kadrosu ile birlikte polis arkadaşlarımızın da rol aldığı oyunu zevkle izledik ve duygulandık."dedi.

Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Turgay Tanülkü ise oyunun çok kısa sürede hazırlandığını belirterek, “Çam sakızı çoban armağanı polis haftasına kakı sağlamak amacıyla kısa sürede hazırlanarak bir oyun sergiledik. Sergilenen oyunumuzda reel ve tamamen duygularıyla insan olan, insanlığı var olan, toplumun bilmediği polisi tanıma fırsatını vermeye çalışacağız. Anadolu'daki herhangi bire karakolda bir gecede yaşanan olaylardan kesitler sergilenecek. 5 gün boyunca Manisa Şehir Tiyatrosunda halka açık sergilenecek."dedi.

Bir polis karakolunda geçen ve sonunda yapılan saldırı sonucu görevli polislerin şehit olmasıyla noktalanan oyun sonunda salondakiler duygulu anlar yaşadı.
“Merkez Karakolunda Bir Akşam” isimli oyunun 5 gün boyunca Manisalıların gösteriminde olacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?