4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Polisten fotoğraflı ceza

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nun hediye ettiği fotoğraf makineleriyle park yasağına uymayan araçların önce fotoğrafı çekecek ardından ceza yazılacak.

Manisa’da şehir merkezinde sık sık şikayet konusu olan yanlış park ve kaldırımlardaki özürlü girişlerine araç parkı sorunu nedeniyle her gün onarca sürücüye trafik cezası kesiliyor. Bazı sürücülerin itiraz etmesi nedeniyle trafik polisleri ile sürücüler arasında sorunlar yaşanıyor. Manisa Emniyet Müdürlüğü yanlış park eden araçların o anki pozisyonunu ispatlamak amacıyla fotoğraflı trafik cezası uygulamasını başlattı.

FOTOĞRAF MAKİNELERİ MTSO’DAN
Manisa Emniyet Müdürlüğü ile MTSO arasında yapılan anlaşma doğrultusunda 10 adet dijital fotoğraf makinesi satın aldındı. Manolya Meydanında yapılan törende fotoğraf makineleri MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yaşar Coşkun tarafından Emniyet Müdürü Adem Aydemir’e teslim edildi.

MTSO’nun daha önceden Emniyet Müdürlüğü’ne 4 adet doblo araç hediye ettiğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Adem Aydemir, “Sivil toplum kuruluşlarının desteğini de arkamıza alarak hizmet ediyoruz. Ticaret Odası’nın da katkısıyla motorize ekiplerimizin kullanması için fotoğraf makinesi aldık. Ekiplerimiz park yasağına uymayan veya özürlü iniş çıkışlarının bulunduğu noktaları kapattığında itiraza mahal vermemek için önce fotoğraf makinesiyle aracın pozisyonu çekilecek ardından ceza yazılacak. MTSO yetkililerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

MTSO Başkan Vekili Yaşar Coşkun ise polisin toplum düzenini sağlarken zor şartlarda çalıştığını belirterek, “Bu bağlamda polisimizin işini kolaylaştırmamız gerekiyor. Onların başarısı huzur demektir.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 adet Samsung dijital fotoğraf makinesi motorize ekiplere dağıtıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?